Vaha će put u Katar tražiti bez opasnog dvojca

 CHARLY TRIBALLEAU Afp
BEZ NJIH TRAŽI MUNDIAL

‘Neću više nikad pričati o tome!‘ Vahid Halilhodžić prokomentirao odluku Ajaxove i Chelseajeve zvijezde

Maroko igra dvije utakmice protiv DR Konga za odlazak na Svjetsko prvenstvo
Piše: SNObjavljeno: 17. ožujak 2022. 18:43

Nastavlja se sukob Vahida Halilhodžića i velikih zvijezda marokanskog nogometa. Naime, Hakim Ziyech i Noussair Mazraoui su otpisani što se tiče poziva u reprezentaciju Maroka, barem dok je Halilhodžić na izborničkoj funkciji.

"Često pričam s predsjednikom Saveza Fouzijem Lekjaaom o njima dvojici. Bili su na popisu za ovu akciju, ali su odlučili odbiti reprezentaciju. Poštujemo njihovu odluku i to je to, gotovo je. Neću više nikada pričati o tome, fokusiran sam na igrače koje imam", rekao je Halilhodžić uoči okupljanja momčadi za playoff kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje Maroko igra protiv DR Konga.

Oba igrača su prije nekoliko dana objavili kako se neće odazvati Halilhodžićevom pozivu.

"Volim svoju državu i iznimna mi je čas igrati za reprezentaciju pa stoga s velikim žaljenjem objavljujem da se neću odazvati pozivu i zaigrati za Maroko. Žao mi je što ću razočarati navijače, ovo nije bila lagana odluka, ali sa žaljenjem ističem kako nisam imao drugog izbora", napisao je Ziyech na svojem Instagramu.

Nogometaš Chelseaja nije tada istaknuo razloge zbog kojih se neće odazvati pozivu, ali jasno je da je do toga došlo zbog svađe koju je imao s Halilhodžićem.

Sličnog je razmišljanja i Ajaxov Mazraoui.

"Godinu i pol dana nisam bio pozivan u reprezentaciju bez bilo kakvog objašnjenja pa sa žaljenjem moram reći kako sam odlučio da neću igrati za reprezentaciju u sljedećem razdoblju", istaknuo je Mazraoui.

Linker
12. travanj 2024 14:40