DAISUKE NAKASHIMA/AFLO/PROFIMEDIA
LJEVONOGI MAJSTORI

Nekad najveći dragulj hrvatskog nogometa bok uz bok sa zvijezdom Arsenala: ‘Ovo su bili pravi wonderkidovi‘

Alen Halilović bio je iznimno talentiran, no njegova karijera nije otišla u željenom smjeru
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 16. ožujak 2024. 08:41

Alen Halilović, 27-godišnji napadač koji je nekada bio najveći talent hrvatskog nogometa, trenutno briljira u nizozemskoj prvoj ligi. Za Fortunu Sittard odigrao je 24 utakmice, postigao četiri gola i dodao dvije asistencije. Ovo je već sada Halilovićeva najuspješnija sezona od 2015./16. kada je igrao za Sporting Gijon. Tada je imao tri gola i pet asistencija.

Na popularnoj Twitter stranici PeakSanti, posvećenoj nogometu i Arsenalu, objavljena je fotografija Alena Halilovića i Martina Ødegaarda, zvijezde Arsenala, uz natpis: "Ovo su pravi wonderkidovi. Jednostavno ste ih morali vidjeti."

Halilović je bio iznimno talentiran i poznat kao tinejdžer te su videi njegovih igara na Youtubeu redovito imali milijunsku gledanost. Njegova reputacija potvrđena je i činjenicom da ga je Barcelona sa samo 18 godina 2014. godine kupila za pet milijuna eura, iako nije imao puno iskustva u seniorskom nogometu.

Nekoliko godina kasnije, Ødegaard je privukao još veću pažnju velikih klubova. Unatoč tome, njegova karijera je bila izuzetno uspješna, te je postao jedan od najboljih norveških igrača, uz Erlinga Haalanda, istaknuvši se kao ključna karika u sjajnom Arsenalu.

Linker
02. svibanj 2024 19:27