Nenad Bjelica i navijači Trabzonspora

 Foto: Cropix, Profimedia, Ilustracija: Sn
NOVO RJEŠENJE

Nenad Bjelica spašava karijeru Mislava Oršića? Turci objavili: Hrvatski trener već je poslao konkretnu ponudu

Southampton će u slučaju razlaza s Oršićem pokušati izvući što više iz ovog propalog eksperimenta
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 04. svibanj 2023. 11:24

Mislav Oršić neće se dugo zadržati u Premier ligi. Southampton samo čudo i nestvaran rasplet u posljednja četiri prvenstvena kola može spasiti od ispadanja u niži rang, a hrvatski reprezentativac vrlo izvjesno neće pomoći momčadi u Championshipu.

Turski mediji, naime, prenose kako je Trabzonspor kojeg je nedavno preuzeo Nenad Bjelica poslao službenu ponudu za Oršićev transfer.

image
FRANCESCO SCACCIANOCE/IPA/IPA/PROFIMEDIA Francesco Scaccianoce/ipa/ipa/profimedia

O kojoj je konkretno cifri riječ, međutim, ne spekuliraju, no izgleda kako su šanse za njegov povratak u Dinamo ipak smanjene. Oršić je zimus u transferu vrijednom 5.75 milijuna eura Maksimir zamijenio St Mary‘s stadionom, no u Southamptonu i nije dobio pravu priliku.

Za Svece je odigrao svega 192 službene minute pri čemu je na tek šest minuta osjetio Premier ligu. A taj jedini nastup imao je još 21. siječnja protiv Aston Ville.

U idućih 14 utakmica u čak 12 navrata se našao izvan zapisnika, dok je dvije utakmice odgledao s klupe.

Logičnim se tako nametnula i mogućnost Oršinog povratka na Maksimir, prvo kroz mogućnost posudbe, a potom i stalnog povratka, pod uvjetom da se vrati bez odštete, kao slobodan igrač. Naravno da će Southampton u slučaju konačnog razlaza s Oršićem pokušati izvući što više iz ovog propalog eksperimenta, te da će prednost imati klubovi koji su spremni kupiti hrvatskog nogometaša.

Linker
24. travanj 2024 10:45