Nasser Al Khelaifi, vlasnik PSG-a

 ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Abaca/abaca Press/profimedia
KAKO SE OVO DOGODILO?

Nevjerojatan preokret iza ponoći: U Parizu kipte od bijesa! Pljušte prijetnje zbog neviđenog poteza

Posao oko dovođenja zvijezde Chelseaja na posudbu mogao bi neslavno završiti.
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 01. veljača 2023. 01:02

Malo je teže zamisliti situaciju koju ćemo vam sada ispričati, ali... Probajte.

Londonski Chelsea ove je zime potrošio pola milijarde funti na nove igrače, i to bez bonusa koje bi određenim igračima mogli isplatiti na temelju njihovih nastupa za klub. Šlag na tortu bio je dovođenje Enza Fernandeza. Mladi veznjak portugalske Benfice u klub sa Stamford Bridgea prešao je u poslu vrijednom 105 milijuna funti koje smo odmah uračunali, jer je odmah krenula i naplata, plus još 10 milijuna funti koje će iz Londona prema Lisabonu poslati na ime raznih bonusa.

No, uz taj ulazni transfer, u Chelseaju su čitav dan bili zaposleni i na jednom izlaznom. Iako su se očekivali odlasci Conora Gallaghera u Everton ili pak Pierrea-Emericka Aubameyanga negdje izvan engleskog nogometa, ništa od toga nije se dogodilo. Cijeli utorak prošao je u znaku Hakima Ziyecha i njegovog prelaska u redove francuskog prvaka, Paris SG-a.

Ziyech, njegovi agenti i predstavnici francuskog kluba dogovorili su se oko svega još dan ranije, pa je u utorak trebalo samo formalizirati posao. Ziyech je već od jutra bio u Parizu, a kad je "nanjušio" da bi moglo doći do problema, i sam se iz pariškog hotela uputio prema kampu PSG-a ne bi li osobno sudjelovao u pregovorima oko dolaska na Park prinčeva.

Fora je, ispočetka, bila u tome što je Chelsea marokanskog reprezentativca na svu silu htio odmah prodati iz kluba i tako se riješiti njegove plaće, kao i osloboditi mjesto u klubu, naprimjer, Mihajlu Mudriku kojeg su prije desetak dana doveli iz Šahtara za 70 milijuna eura fiksno, uz još 30 za bonuse.

image

Hakim Ziyech mogao bi ostati u Chelseaju

PAUL ELLIS Afp

No, PSG nije htio ni čuti za tu opciju, već su ga samo od Chelseaja htjeli posuditi do ljeta ove godine. Do lipnja, te ga onda vratiti u London, živog i zdravog.

Čak je i sam Ziyech inzistirao na tome da trajno pređe u PSG... I tako, prolazili su sati i sati, a kada su se oko 23 sata po srednjeeuropskom vremenu konačno dogovorili, počela je utrka s vremenom.

Trebalo je poslati dokumente u oba smjera. Pariški zahtjev za posudbom u Chelseaju su uredno zaprimili, potpisali... A onda...

A onda je zapelo.

Francuski novinari iskopali su sve i naišli na podatak da su u londonskim odajama triput krivo poslali dokument o posudbi Ziyecha u PSG, i to prema udruženju francuskih prvoligaša (LFP). Krivi dokument poslali su, dakle, ponovit ćemo - tri puta?!

Kako je to moguće, pomislit ćete?

Ne znamo kako, posebice što se tu radi o iskusnim klupskim operativcima koji su ove godine već rješavali izlazne transfere. Na kraju krajeva, sve da i nisu, znaju se neke regule...

Krivi privitak u nekom mailu može značiti i propast čitavog posla.

Jer, što sada? U Parizu su ludi, arapski čelnici prijete Chelseaju, a već su najavili žalbe prema LFP-u, no veliko je pitanje hoće li im to proći. Već je najavljeno, u Parizu će poslati žalbu prema francuskom udruženju prvoligaša u kojem će naznačiti da oni nemaju ništa s time što im je Chelsea iz Londona triput poslao krivi papir.

Francuski kolege javljaju da će im takva žalba teško proći. Ali, i mogla bi, jer ovo je zaista neviđeno... U suprotnom, Ziyech će ostati u Chelseaju i nadalje.

Linker
18. travanj 2024 17:28