LYNNE CAMERON/AFP/PROFIMEDIA
NIJE NI PITAO ZA PLAĆU?

Nevjerojatna priča: Slaven Bilić ponudio da će besplatno voditi reprezentaciju koja nam je uništila snove!?

Vatreni su dvaput remizirali i bilo je jasno tko će nam biti glavni konkurent do kraja kvalifikacija
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 04. travanj 2023. 10:49

Slaven Bilić početkom ožujka smijenjen je s pozicije trenera Watforda, ali lako je moguće da na novi posao neće dugo čekati. Fabrizio Romano u nedjelju je objavio da je hrvatski stručnjak glavni kandidat za izborničku klupu Ukrajine, a sada stižu dodatne informacije vezane za Bilićev potencijalni angažman.

Turski CNN, koji pomno prati Bilića otkad je boravio na trenerskoj stolici Bešiktaša (2013.-2015.), tvrdi da nekadašnji izbornik reprezentacije Hrvatske nije ni pitao za plaću tijekom pregovora s Ukrajincima. Dakle, navodno bi posao odradio potpuno besplatno.

Ukrajina nije pronašla novo ime na poziciji izbornika otkad je smijenjen Oleksandr Petrakov, a njegov privremeni nasljednik je Ruslan Rotan, no samo dok se ne dogovori novo ime. To bi, po svemu sudeći, mogao biti upravo Bilić, koji se sigurno sjeća neslavne epizode u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010., kada su nam Ukrajinci i Englezi stali na put.

Hrvatska je pod Bilićevim vodstvom tražila plasman na SP u JAR-u u Šestoj skupini, a u konačnici je stigla do nesretnog trećeg mjesta, s bodom manje od drugoplasiranih Ukrajinaca, te šest manje od Engleza. Vatreni su dvaput remizirali s Ukrajinom (0:0, 2:2) i bilo je jasno da će nam oni biti glavni konkurenti do samog kraja kvalifikacija.

image

Slaven Bilić u ulozi izbornika reprezentacije Hrvatske

RONALD GORSIC Cropix

Vatreni su nakon drugog remija, onog na Maksimiru, dvaput uspješno savladali Bjelorusiju te pobijedili Kazahstan, ali Englezi su nas nadjačali s visokih 5:1, stoga se trebalo nadati da će isto učiniti i Ukrajincima. No, u Dnipro Areni domaćin je slavio minimalnu, ali senzacionalnu pobjedu nad Engleskom, a u zadnjem kolu nisu imali problema s Andorom.

Tako je Ukrajina uništila snove Slavena Bilića i svih Hrvata, tek smo u Brazilu 2014. ponovno nastupili. Niko Kovač tamo se nije previše proslavio u društvu domaćina Brazila, Meksika i Kameruna, a nadolazeći Mundijali pod vodstvom Zlatka Dalića ispisali su bajkovitu priču Vatrenih koja još uvijek ne prestaje trajati.

Linker
18. travanj 2024 17:22