CARL DE SOUZA Afp
VELIKA BORBA ZA 5. MJESTO

Neymaru u dresu PSG-a zvižde, u dresu Brazila bio je odličan! Urugvaj osigurao plasman na SP

U noćašnjoj kvalifikacijskoj utakmici Brazil je lakoćom pobijedio Čile 4:0
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 25. ožujak 2022. 06:41

Bila je to utakmica koja im nije rezultatski bila važna jer su Brazilci odavno osigurali plasman na SP. No, Brazil je svejedno igrao u punom sastavu, a igrač utakmice bio je - Neymar. Znamo da je brazilski ofenzivac posljednjih dana pod teškom paljbom francuskih i svjetskih medija, da mu navijači PSG-a zvižde čim primi loptu.

Neki mediji tvrde da živi potpuno neuredno i da pijan dolazi na treninge. Međutim, Neymar je protiv Čilea bio ponajbolji igrač na terenu. Zabio je gol (iz 11-erca) za 1:0, te imao nekoliko odličnih akcija.

image
CARL DE SOUZA Afp

"Mnogi sportaši imali su problema u svojim klubovima", rekao je brazilski izbornik Tite.

"Možda su očekivanja oko velikog imena, velike zvijezde kakva je Neymar malo i pretjerana. Svi se suočavaju s pritiskom u svojim klubovima, a imamo i mi u reprezentaciji svoj pritisak. Što se nas tiče, Neymar u reprezentaciji već dugo ima sve što treba tako da može pokazati svoju kreativnost."

image
CARL DE SOUZA Afp

Inače, Brazil, Argentina, Ekvador i Urugvaj su od južnoameričkih selekcija osigurali odlazak na SP u Katar. Urugvaj je to osigurao noćas pobijedivši Peru 1:0 (De Arrascaeta) golom u 42. minuti.

Tko će kao peti u dodatne kvalifikacije još se ne zna. Mogu to biti Peru (21 bod), Kolumbija (20) ili Čile (19). Peru u posljednjem kolu doma igra protiv Paragvaja i tri boda mu jamče dodatne kvalifikacije.

Rezultati u susretima južnoameričkih kvalifikacija igranih noćas:

Brazil - Čile 4:0,

Kolumbija - Bolivija 3:0,

Paragvaj - Ekvador 3:1,

Urugvaj - Peru 1:0.

Linker
20. travanj 2024 13:06