John Keister

 TWITTER SCREENSHOT
ZAR ZAISTA?

Nezapamćen eksces: Izborniku prijetili smrću jer neke igrače nije zvao u reprezentaciju?!

‘Jako je tužno što je do ovoga došlo. Ovo nitko ne zaslužuje‘, kazao je.
Piše: Toni RoićObjavljeno: 04. siječanj 2022. 23:31

Nakon 26 godina čekanja, Sierra Leone će ovoga siječnja igrati na Afričkom kupu nacija, koji se održava u Kamerunu, a njegov izbornik John Keister je u predvečerje starta turnira otkrio da dobiva prijetnje smrću jer neke igrače nije pozvao u reprezentaciju.

- Dan prije nego što sam objavio popis od 28 igrača koje sam pozvao na završnicu Kupa nacija, dobio sam dvije prijetnje smrću koje sam odmah i prijavio policiji. Mislim da je jako, jako tužno što je do toga došlo jer u kojoj god životnoj sredini bili, nitko to ne zaslužuje - otkrio je 51-godišnji Keister, koji je rođen u Manchesteru, te je u igračkoj karijeri igrao za engleske klubove Walsall i Margate, ali i bio reprezentativac ove zapadnoafričke zemlje od 1997. do 2003.

- Mislim da ne bi trebalo doći do te točke u kojoj je moj život ugrožen jer ljudi smatraju da bi neki igrači trebali biti u reprezentaciji, a ako nisu, spremni su me ubiti - tužan je Keister, pogotovo jer je Siera Leone tek 108. reprezentacija svijeta na ljestvici FIFA-e, a zadnji put je na završnici Kupa nacija igrala 1996. godine. Država na obali Atlantskog oceana broji između sedam i osam milijuna stanovnika.

- Prešli smo dug put da bismo došli do završnog turnira u Kamerunu, tako da nema razloga za prijetnje smrću. Imam obitelj, a brinem se i o svojim igračima, te još imam još posla kojeg s njima želim obaviti - podvukao je Keister.

Sierra Leone je u skupini E u kojoj su mu suparnici Alžir, Obala Bjelokosti i Ekvatorijalna Gvineja, a prvu utakmicu će igrati 11. siječnja protiv Alžira. Najpoznatiji igrači su branič Steven Caulker, koji je jednom obukao dres engleske reprezentacije, te bivši napadač Middlesbrougha Kei Kamara (37).

Linker
26. lipanj 2024 14:46