Jesus Casas

 KARIM JAAFAR Afp
LUDE SCENE

Nezapamćeni kaos i skandal, nakon poraza svi su nasrnuli na izbornika: ‘Nikada mi se ovako nešto nije dogodilo‘

Nevjerojatne scene odvijale su se na konferenciji za medije Iraka na Azijskom kupu
Piše: SNObjavljeno: 30. siječanj 2024. 16:34

Nevjerojatne scene odvijale su se na konferenciji za medije Iraka na Azijskom kupu nakon što su Iračani ispali iz natjecanja nakon poraza od Jordana 2:3. Poraz i ispadanje su naljutili iračke novinare koji su pokušali i fizički napasti izbornika, Španjolca Jesusa Casasa.

Tijekom konferencije za medije nakon utakmice, nekoliko se novinara ustalo sa stolica i krenulo ljutito prema Casasu kojeg su optužili da je davao intervjue za španjolske medije umjesto da se koncentrirao na ekipu i natjecanje.

- Nitko od izbornika koji su prošli dalje nisu davali intervjue prije svojih utakmica. Kako je moguće da je tebi to palo na pamet? To je sramota - vikao je jedan novinar kojeg su odveli djelatnici osiguranja koji su na kraju ispraznili prostoriju.

Nakon što su Iračani potjerani s konferencije, tamo su ostali samo poneki strani novinari kojima je Casas rekao kako mu je žao što su svjedočili nemilim scenama i dodao da njegovi intervjui nisu utjecali na ekipu. Španjolac je dodao i da nije zabrinut za svoj posao.

Irački nogometni savez je osudio događaje koje je nazvao ‘bolnim scenama‘ i ‘odvratnim i neopreznim ponašanjem usmjerenim protiv izbornika Casasa‘. Iz Saveza su najavili i pravne mjere kojima će se sačuvati Španjolčeva reputacija. O svemu se oglasio i Casas gostujući u emisijama nekoliko dana kasnije.

- Nikada mi se ovako nešto nije dogodilo, ali ne znam hoće li mi se dogoditi ponovno. Imajte na umu da je ovdje to znatno drugačije. Ovo nisu akreditirani novinari. Imaju 100.000 pratitelja na Instagramu i YouTubeu. Nisu to profesionalci. To je teško usporediti s drugim državama - rekao je Španjolac pa dodao:

- Rekao sam im da smo pobijedili tri utakmice nakon davanja intervjua. Ponovno su me pitali je li normalno davati intervjue, pa onda i treći put, nakon čega sam odgovorio samo s ‘da‘. Nakon toga se novinar ustao, a za njim i ostali i počele su prijetnje. Nastao je mali nered. Htjeli su prekinuti konferenciju, ali rekao sam da ne želim to jer su drugi mediji zaslužili konferenciju - zaključio je Casas.

Linker
27. travanj 2024 21:27