Dani Alves na sudu u Barceloni

 Europa Press/d.zorrakino. Pool/contactophoto/profimedia
POSRNULA ZVIJEZDA

FOTO Nezapamćeni prizori u Barceloni, Dani Alves nakon više od godinu dana u pritvoru došao na sud

Brazilac na suđenju jedva da se pomaknuo. Sjedio je prekriženih ruku i pognute glave
Piše: SNObjavljeno: 05. veljača 2024. 13:58

Nakon više od godinu dana u španjolskom pritvoru, Dani Alves danas se pojavio pred sudom zbog optužbi za silovanje mlade djevojke koje se navodno dogodilo u noćnom klubu u Barceloni u noći s 30. na 31. prosinca 2022.

Bivši brazilski reprezentativac u pritvoru je od 20. siječnja prošle godine kada je istražni sudac donio rješenje o njegovu pritvaranju, što je bila jedina logična odluka s obzirom da Španjolska nema s Brazilom dogovor o izručenju.

Alvesu prijeti od devet do 12 godina zatvora

Interes javnosti je neviđen! Čak 270 novinara akreditiralo se za suđenje koje je danas započelo na sudu u Barceloni. Ipak, svi će morati napustiti sudnicu kada na klupu za svjedoke sjedne žrtva navodnog silovanja. Alvesu, podsjetimo, prema španjolskom zakonu prijeti od devet do maksimalnih 12 godina zatvora.

U blizini sudnice viđena je i Alvesova obitelj, među njima i njegova majka koja je, usprkos sučevoj zabrani o objavljivanju bilo kakvih podataka koji bi mogli identificirati žrtvu, prije nekoliko dana javno objavila fotografije mlade žene. Kasnije ih izbrisala...

Alves, koji je u sudnicu stigao u bijeloj košulji, tenisicama i trapericama, na suđenju jedva da se pomaknuo. Kako piše Marca, Alves je sjedio prekriženih ruku i pognute glave...

image

Dani Alves na sudu u Barceloni

Europa Press/d.zorrakino. Pool/contactophoto/profimedia
image
ALBERTO ESTEVEZ/Afp

Nogometaš je prije suđenja izjavio da je bio pod utjecajem alkohola. Prema onome što se moglo čuti u izlaganju njegove obrane, upravo će to biti jedan od ključeva strategije njegovih odvjetnika. Ako sud odluči to uzeti u obzir, to bi mogla biti olakotna okolnost zbog koje bi moglo doći do eventualnog smanjenja kazne.

- Bez obzira na to kako slučaj završi, za mene je to već primjeran slučaj zbog načina na koji je započeo. Postoje neke javne osobe koje vjeruju da su iznad dobra i zla, koje misle da djevojci poput moje klijentice nitko ne bi vjerovao. Ima mnogo žena koje ne prijavljuju silovanje kad je riječ o javnoj osobi zbog problema na emocionalnoj i pravosudnoj razini. Ali vjerujem da će ovaj slučaj završiti osuđujućom presudom - kazala je Ester Garcia, odvjetnica žrtve.

image
JORDI BORRAS Afp

Za danas je predviđeno svjedočenje šest svjedoka, žrtva, njezina rođakinja, prijateljica, vratar noćnog kluba i dva konobara.

Linker
30. travanj 2024 10:06