CHRISTOPHE SIMON Afp
BAYERN, BAYER, TOTTENHAM...

Nice ne posustaje, novom pobjedom nastavili su nestvaran niz zbog kojeg pripadaju elitnom društvu

U 11 odigranih susret Nica je ostvarila sedam pobjeda i četiri remija uz 13-4 razliku pogodaka
Piše: HinaObjavljeno: 05. studeni 2023. 22:58

U posljednjem susretu 11. kola francuskog nogometnog prvenstva Nica je pobijedila Rennes sa 2-0 vrativši se na vrh ljestvice.

Nica je tako ostala jedina momčad u ligama "Petice" uz njemački dvojac Bayer i Bayern, te engleskog premierligaša Tottenham koja ove sezone još nema ligaški poraz.

U 11 odigranih susret Nica je ostvarila sedam pobjeda i četiri remija uz 13-4 razliku pogodaka.

Momčad koju vodi 34-godišnji Talijan Francesco Farioli, je povela u posljednjim trenucima prvog dijela golom Jeremiea Boge. Gosti su došli do "zraka" nakon što je u 76. minuti isključen domaći veznjak Youssouf Ndayishimiye, međutim u 86. minuti je isključen i gostujući branič Warmed Omari.

Minutu kasnije Nica je riješila pitanje pobjednika. Sofiane Diop je pucao iz slobodnjaka pogodivši prečku, no lopta se od Mandandinih leđa odbila u gol.

Identičnim rezultatom Monaco je pobijedio Brest, a golove za pobjedu momčadi iz Kneževine zabili su Denis Zakaria (16) i Aleksander Golovin (69).

U ranije odigranom susretu Reims je na gostovanju pobijedio Nantes 1-0 probivši se na četvrto mjesto le Championnata. Gol odluke je zabio Juny Ito u 75. minuti.

Lyon i Metz su remizirali 1-1. Bio je to četvrti remi Lyona ove sezone uz šest poraza i jednu odgođenu utakmicu i još uvijek se nalazi na začelju Le Championnata.

Metz je poveo u 77. minuti golom Abliea Jallowa, a izjednačio je Skelly Alvero u 84. minuti. Hrvatski nogometaši Dejan Lovren i Duje Ćaleta-Car nisu nastupili za Lyon.

Na vrhu je Nica s 25 bodova, PSG ima 24, a Monaca 23 boda. Lyon je na začelju s četiri boda.

Linker
27. travanj 2024 16:00