Reprezentativci Nigerije

 GAVIN BARKER/BACKPAGEPIX/PA IMAGES/PROFIMEDIA
AFRIČKI KUP NACIJA

Nigerija svladala domaćina u tvrdoj i nervoznoj utakmici, Hajdukov branič utakmicu gledao s klupe

U drugom susretu ove skupine Ekvatorijalna Gvineja je pobijedila Gvineju-Bisao 4-2
Piše: Hina/SNObjavljeno: 18. siječanj 2024. 20:23

U dvoboju drugog kola skupine A Afričkog nogometnog prvenstva Nigerija je s minimalnih 1-0 pobijedila domaćina prvenstva, reprezentaciju Obale Bjelokosti.

Tvrda i nervozna utakmica odlučena je početkom drugog poluvremena kada je u 55. minuti Troost-Ekong realizirao jedanaesterac i time osigurao Nigeriji vrlo važna tri boda. Do kraja utakmice domaćin je napadao, a najveće je nade polagao u iznuđivanje jedanaesterca kojeg do kraja ipak nije dočekao. Igrač Hajduka i reprezentativac Obale Bjelokosti, Ismaël Diallo, utakmicu je pratio s klupe, kao i prvi susret protiv Gvineje-Bisau.

U drugom susretu ove skupine Ekvatorijalna Gvineja je pobijedila Gvineju Bisao 4-2 uz odličnu partiju Emilia Nsue koji je postigao tri pogotka. Još je jedan za pobjednički sastav dodao Miranda. Na drugoj strani prvi pogodak Gvineje Bisao bio je autogol Orozca, dok je u 93. minuti Ze Turbo postavio konačnih 4-2 za Ekvatorijalnu Gvineju.

Ta reprezentacija s Nigerijom vodi na ljestvici te imaju po četiri boda. Tri ima Obala Bjelokosti, dok je bez boda Gvineja Bisao.

Osminu finala izborit će prvoplasirane i drugoplasirane momčadi iz svake skupine te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Linker
27. travanj 2024 15:27