Joško Gvardiol

 SVEN SONNTAG/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
PADA I REKORD?

Nijemci otkrili senzacionalan preokret: Gvardiol se predomislio, već na ljeto potpisuje za velikana!?

Iako je ljetos bio na korak do transfera u redove engleskog velikana, stvari su se promijenile
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. ožujak 2023. 15:28

Čini se da će u RB Leipzigu početi priprema na život bez Joška Gvardiola. Gotovo da nema relevantnijeg njemačkog, pa i europskog medija koji se posljednjih tjedana ne bavi bliskom budućnošću karijere sjajnog stopera hrvatske nogometne reprezentacije.

Sportbild je tako prije nekoliko dana navijestio moguće opcije, ali i naznačio da u lipnju 2024. godine na snagu stupa odlazna klauzula iz Leipziga. Po njoj bi dakle, od 1. srpnja spomenute godine bilo koji klub koji Leipzigu ponudi 110 milijuna eura odštete imao pravo slobodnog pregovaranja s Gvardiolom.

No, isti medij sada piše kako se Gvardiol - predomislio. Iako su u Leipzigu mislili da će ostati s njima još čitavu sljedeću sezonu, to se, prema njihovim navodima promijenilo. Bolje rečeno, plan da će Gvardiol ostati je samo klupski, ali "ništa nije uklesano u kamen".

Po napisima Bilda, ovog ljeta mogle bi se saslušavati sve ponude koje u sebi sadrže barem 100 milijuna eura. To bi značilo da Leipzig neće raditi probleme oko pregovora sa svima onima koji na ime odštete ponude barem stotinu milijuna.

Ostvari li se ovog ljeta transfer od barem 100 milijuna, Gvardiol bi postao najskuplje plaćeni stoper svih vremena. E sad, gdje bi igrao?

Prvi u redu je madridski Real. Španjolski mediji već su naveliko pisali o interesu kraljevskog kluba koji je Leipzig kontaktirao nekoliko puta. Chelsea s Nijemcima pregovara već od prošlog ljeta kada je propao transfer jer Leipzig nije htio pustiti Gvardiola, koji je i javno rekao da je bio na korak do transfera u zapadni London.

No, i tu ima novosti. Kako javlja 90min.de, specijalizirani njemački portal za nogometna pitanja, Gvardiol bi sada radije volio zaigrati u Realovu, no u dresu Chelseaja ili pak Manchester Cityja, kluba koji je također iznimno zainteresiran za njegove usluge. U Madridu pak, prije nego išta poduzmu po pitanju Gvardiola, moraju riješiti svoje financijske probleme. Velika im je želja potpisati dragulja dortmundske Borussije, Judea Bellinghama, ali neće moći dovesti obojicu već ovoga ljeta. Ako bi pak za minimalno 100 milijuna doveli samo Gvardiola, morali bi se svakako riješiti nekolicine igrača iz postojećeg kadra.

Linker
18. travanj 2024 19:37