Marcus Thuram (s brojuem 26), tvrde Nijemci, novi je napadač milanskog Intera

 KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
TRANSFER NA POMOLU

Nijemci: Thuram se neće ni vraćati, stiže najpotentniji mladi hrvatski napadač!

Sprema se rekordna prodaja našeg kluba. Već ove zime mogli bi biti bogatiji za 6,5 milijuna eura!
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 19. prosinac 2022. 15:24

Borussia Mönchengladbach, prema pisanju njemačkih medija, krenut će ove zime po potpis Diona Drene Belje. Bild i Kicker prenose vijest kako je mladi napadač Osijeka i U-21 reprezentacije Hrvatske određen za nasljednika Marcusa Thurama u napadu "Die Fohlena".

Naime, francuski reprezentativac nakon finalne utakmice protiv Argentine neće se više ni vraćati u Njemačku jer u tjednima koji slijede trebao bi biti zgotovljen njegov transfer u Inter, a koji se trebao dogoditi još prošlog ljeta. Naime, dva su kluba ljetos ispregovarala transfer za 37 milijuna eura naknade, no pred sam čin potpisa napadač se ozlijedio i ostao u Borussiji.

Kako je francuski nogometaš u posljednjoj godini ugovora, a novi ne kani potpisati, Borussia će ga ove zime prodati ispod cijene kako bi koliko-toliko zaradila. Iako Inter može čekati ljeto i potpisati Thurama bez odštete, spremni su isplatiti 12 milijuna eura i tako preduhitriti konkurenciju, te ubrzati dolazak francuskog napadača.

- Spremni smo na sve, imamo spreman scenarij i možemo reagirati na tržištu u bilo kojem trenutku. Naravno da smo već skautirali određene igrače, to je sasvim normalno u ovom poslu - prokomentirao je Borussijin sportski direktor Roland Virkus iduće korake kluba iz Mönchengladbacha na nogometnom tržištu.

image

Dion Drena Beljo u dresu U21 Hrvatske

GORAN SEBELIC Cropix

Beljo je na radaru Borussije već neko vrijeme, još ljetos su njemački mediji pisali o mogućem transferu mlade zvijezde Bijelo-plavih u bundesligaša slavne prošlosti, a klub iz Mönchengladbacha na konkretan korak odlučio se nekoliko mjeseci kasnije. Njemački mediji o Belji pišu kao budućnosti reprezentacije Hrvatske, te "najpotentnijem mladom napadaču Brončanih sa Svjetskog prvenstva u Kataru".

Dodaju kako je Beljo zaintrigirao čelnike Borussije nakon prošle sezone u Istri u kojoj je zabio 20 golova i podijelio četiri asistencije u svim natjecanjima, a klasu potvrdio polusezonom u Osijeku, u kojoj je dosad devet puta bio strijelac uz još dvije asistencije.

Njemački mediji špekuliraju kako će čelnici Borussije pokušati zgotoviti transfer s ponudom od 6,5 milijuna eura, što je u rangu Beljine vrijednosti prema Transfermarktu. Posao te vrijednosti bila bi i rekordna Osijekova prodaja u povijesti. Inače, u razgovoru za njemački Sky prije nekoliko tjedana Beljo je kazao kako se vidi u Bundesligi.

- Uvjeren sam da ću prije ili kasnije doći u Bundesligu. To je sjajna je liga za razvoj mladog igrača poput mene. Čujem samo dobre stvari o Bundesligi... Ako sad na zimu iskrsne nešto jako zanimljivo, zašto ne? Spreman sam za sljedeći korak. Ali, neću ništa brzati. Ne bude li odgovarajućih opcija, nastavit ću puno raditi na sebi sve do ljeta, da budem što uspješniji s Osijekom - spremno je mladi napadač dočekao pitanje o svojoj nogometnoj budućnosti.

Linker
24. travanj 2024 21:05