Dženan Pejčinović

 Jakub Piasecki/cyfrasport/zuma Press/profimedia
DIJAMANT BROJ DVA

Niko Kovač u rukama ima ‘novog Džeku‘, u 34 utakmice zabio 35 golova, žele ga City, Juve i Chelsea

Dženan Pejčinović, 18-godišnji napadač rođen u Münchenu, ima zastrašujuću statistiku
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. listopad 2023. 18:35

Dženan Pejčinović je nova velika njemačka napadačka nada. Ovaj je 18-godišnji mladić rođen u Münchenu gdje je počeo trenirati u mladim naraštajima Bayerna, no ubrzo je prešao u Augsburg. Tamo je proveo većinu nogometnog školovanja, da bi ga prošlog ljeta kao juniora kupio Wolfsburg za 1,25 milijuna eura.

Ove sezone zabio je devet golova u šest nastupa za juniorsku momčad kluba, a odlično mu ide i u dresu mlade reprezentacije Njemačke. Zanimljivo, Pejčinović je odigrao šest utakmica za U15 reprezentaciju Crne Gore i postigao jedan pogodak, a nakon toga je za mlade njemačke selekcije zabio 35 golova u 34 nastupa.

U listopadu je nastupio za njemačku U19 reprezentaciju u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo te je u tri utakmice isporučio pet pogodaka. Protiv Kazahstana (6:0) je uz dva gola upisao i hat-trick asistencija, u pobjedu protiv Makedonije (3:1) ugradio je jedan, a u remiju s Poljskom (3:3) dva pogotka.

image
Piotr Matusewicz/zuma Press/profimedia

U Wolfsburgu ove sezone još nije nastupio za prvu momčad koju vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, ali su već ranije pale usporedbe s legendom Vukova Edinom Džekom. Dženana, naime, nazivaju ‘novim Džekom‘.

Pejčinovića su u svoje redove vabili i Ajax, Juventus, Chelsea i Manchester City, no izabrao je Wolfsburg.

- Iako su me tražili neki veliki klubovi, mislim da nema smisla u mojim godinama napraviti tako veliki korak. Perspektiva koju mi nudi Wolfsburg bila je presudna - rekao je Pejčinović u prošlogodišnjem razgovoru za Kicker.

Otkrio je i da mu je uzor Harry Kane te da su mu nadimak ‘Džeko‘ zalijepili upravo suigrači.

Uz njemačko, mladi strijelac ima i crnogorsko državljanstvo, a u Bosni i Hercegovini nadaju se da bi možda jednog dana mogao zaigrati i za njihovu reprezentaciju.

Ipak, ako nastavi ovako igrati i zabijati i u seniorima, teško da će ga Nijemci prepustiti nekome drugome...

Linker
07. svibanj 2024 05:33