Nenad Bjelica

 MARKO MRKONJIC Cropix
ODLUČENO JE

Ništa od Nenada Bjelice: Evo tko bi trebao postati izbornik Poljske, dobio je prednost nad drugim Hrvatom

Odluka je donesena netom prije početka kvalifikacija za sljedeće veliko natjecanje.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. siječanj 2023. 16:47

Na stranicama poljske nacionalne televizije (TVP) osvanula je informacija da će Paulo Bento (53) vrlo vjerojatno preuzeti kormilo nogometne reprezentacije te zemlje. Kako javlja TVP, predsjednik Poljskog nogometnog saveza Cezary Kulesza službeno će to obznaniti sljedeći tjedan, kada bi se trebao potpisati i ugovor s trenerom koji je na Svjetskom prvenstvu u Kataru vodio momčad Južne Koreje.

- Mogu službeno potvrditi da će naš sljedeći izbornik biti stranac. Imamo načelni dogovor s njime, dobio je našu ponudu ugovora i sada čekamo da je prihvati - rekao je Kulesza u razgovoru za poljsku televiziju.

image

Paulo Bento

JUNG YEON-JE Afp

Nije potvrdio o kome se radi, ali dobro obavješteni Poljaci tvrde da je Paulo Bento na kraju u "mrtvoj utrci" pobijedio Vladimira Petkovića, bivšeg izbornika Švicarske.

Jedan od kandidata koji je, očito, iz poljskih planova otpao još ranije je Nenad Bjelica, bivši trener Dinama i Osijeka visoko je kotirao, no nije prošao.

Paulo Bento je osim Južne Koreje vodio i Portugal u razdoblju od 2010. do 2014., a bio je na klupi lisabonskog Sportinga, brazilskog Cruzeira, grčkog Olympiakosa i kineskog Lifana.

Linker
27. travanj 2024 02:37