Niko Kovač

 FRANCK FIFE Afp
POTRAGA PRI KRAJU

Nisu se plasirali na SP, traže izbornika: Kandidat je i Niko Kovač, ali glavni favorit je drugi Hrvat!

Spominju se tu i imena poput Zidanea i Loewa, ali u prvom redu su hrvatski stručnjaci...
Piše: Jure BurićObjavljeno: 21. travanj 2022. 21:59

Sportski direktor austrijskih nogometnih reprezentacija, Peter Schöttel, danonoćno je u potrazi novog izbornika A reprezentacije, jer je era Njemca, Franca Fode, okončana neuspjelim plasmanom na SP, a zbog toga je velikim dijelom Austrija trenutačno 34. na svjetskoj rang listi, uz slabu posjećenost utakmica zbog igre i rezultata... Sve su to razlozi zašto je ovaj Nijemac vec bivši.

Aktivan je Schöttel u razgovorima i kontaktima s mogućim Fodinim nasljednikom, a navodno ima i vremenski rok do kada svojim šefovima u Savezu mora predstaviti najbolje kandidate. To je navodno 29. travanj, kada ga očekuje predsjednik Saveza Gerhard Milletich, s konkretnim kandidatom. Imena koja su bila u optjecaju ili su još uvijek, dijelom su favoriti ovdašnjih medija, a dio su istinski kandidati.

U tom kontekstu spominjani su između ostalih: Zinedine Zidane, Joachim Löw, Niko Kovač, Ralf Rangnick, Vladimir Petković, Gerhard Struber, Andreas Herzog, Peter Stöger, Ralph Hasenhüttl, Adolf Hütter, Oliver Glasner... Naveli smo samo zvučnija imena kandidata. S većinom navedenih obavljeni su razgovori, tako bar govore naše vijesti.

Međutim, u ovom trenutku najveći favorit za upražnjenu poziciju izbornika je Vladimir Petković, s kojim se vec razgovaralo u dva navrata. Uz njegovo ime nizu se birane rijeci i ukrasni atributi, navodeći njegove dosadađnje uspjehe i gospodski gard, način rada, visoku stručnu i socijalnu kompetenciju...

image

Vladimir Petković

JEAN-FRANCOIS MONIER Afp

Sigurni smo da bi Petković dobro pasao "bečkoj školi". Podsjetimo da je Petković s velikim uspjehom obavljao dužnost izbornika Švicarske s kojom je izborio četiri velika natjecanja, dva Svjetska prvenstva i dva Eura. Ove sezone vodio je Bordeaux, ali nekoć moćni francuski klub je u velikim financijskim problemima i shodno tome rezultati nisu mogli biti bolji od gole borbe za ostanak.

Linker
20. travanj 2024 11:45