Igor Štimac

 NOUSHAD THEKKAYIL/NURPHOTO/SHUTT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
NAPRASNI RAZLAZ

Nižu se reakcije na otkaz Štimcu: ‘Sjećate se što je rekao naciji od 1,4 milijarde ljudi?‘

"Njegova otvorena narav i sukobi s dužnosnicima Saveza dodali su složenost u mandat", piše Top Indian News
Piše: SNObjavljeno: 17. lipanj 2024. 20:24

Nakon što je Igor Štimac dobio otkaz u indijskoj nogometnoj reprezentaciji, o čemu se danas službeni oglasio i tamošnji Nogometni savez, nižu se reakcije iz druge najmnogoljudnije države svijeta.

Sudeći prema komentarima indijskih novinara, ali i navijača na društvenim mrežama, navijači podržavaju takav rasplet situacije u Savezu, a nisu bili baš blagonakloni prema bivšem izborniku Vatrenih.

"Rekao je naciji od 1,4 milijarde ljudi da će dati otkaz ako se Indija ne plasira u treću rundu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. I što je napravio? Odlučio je ostati", jedan je od komentara koji aludira na izjavu hrvatskog trenera.

Dok dio javnosti govori da je Štimac ipak napravio neke pomake u indijskom nogometu, drugi dio ističe da je Indija u njegovu mandatu izgubila, praktički, sve važnije utakmice.

Kako prenosi indijski News9Sports, Savez je Štimcu ponudio iznos od tri mjesečne plaće kao kompenzaciju za raniji prekid suradnje, ali još uvijek se čeka njegov odgovor na tu ponudu.

S druge strane, Top Indian News govori da će otpremnina iznositi oko 360 tisuća američkih dolara, a navode i informaciju da su "njegova otvorena narav i povremeni sukobi s dužnosnicima Saveza dodali složenost u njegov mandat".

Linker
17. lipanj 2024 20:27