BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
PREDVODIT ĆE NAPAD

Njega čeka ‘devetka‘: Zlatko Dalić zna tko je dobitna kombinacija u grotlu rasprodanog Poljuda

Ako će biti moguće, Petkovića će se pokušati maksimalno osposobiti za sraz s Turskom
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 21. ožujak 2023. 17:11

Očekivala se "borba" dva HNL-superstara, Brune Petkovića i Marka Livaje, tko će zgrabiti majicu napadača za Wales, međutim, ozljeda Dinamova ofenzivca kontra Rijeke, čini se, riješila je dileme...

- Bio je na magnetu, vidjet ćemo u utorak kakvo je stanje - kazao je Dalić na pitanje o Petku, međutim, jasno je da neće forsirati.

Ako će biti moguće, Petkovića će se pokušati maksimalno osposobiti za sraz s Turskom, dok bi Livaji kao sekundant u Splitu bio Petar Musa, od kojeg Dalić dosta toga očekuje.

image

Marko Livaja

TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Ako, međutim, Petković neće moći, reprezentaciji bi se priključio još jedan debitant, Dion Drena Beljo, što bi još i više učvrstilo Livajine akcije, jer sumnjamo da bi Dalić eksperimentirao na startu kvalifikacija, gdje se tek treba uhvatiti zalet. Postoji, međutim, još jedna važna stvar u tom izboru.

Dalić posjeduje socijalnu vještinu i posve je jasno da u grotlu rasprodanog Poljuda, s Torcidom iza leđa, i on, i Hrvatska, pa i Livaja, mogu samo prosperirati s hajdučkim talismanom na terenu.

Livaja je, konačno, odradio šest utakmica u Kataru, odigrao je doduše 242 minute, ali njegov doprinos u osvajanju brončane medalje nije sporan. Kako mu forma nije okopnjela na proljetnom suncu HNL-a (6 golova i asistencija u devet utakmica), samim time u ovu akciju ulazi kao jasni "frontrunner".

Linker
24. travanj 2024 16:04