Niko Kovač

 FRANCK FIFE Afp
TRAŽENI STRATEG

Njemački mediji: Ni Everton, ni Turci, niti Hertha, evo za čiju je klupu Niko Kovač glavni kandidat!

Momčadi koja je ove godine demolirala Bayern sada ide vrlo loše. Treneru opasno prijeti otkaz...
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 27. siječanj 2022. 23:12

Niko Kovač krajem prosinca razišao se s Monacom i praktički od sljedećeg dana dolaze vijesti koga bi mogao voditi ubuduće. Kako sam bivši hrvatski izbornik nije osoba koja će se preko medija gurati, naprotiv, ukoliko ne mora po službenoj dužnosti surađivati s novinarima, 50-godišnjak se zatvara u svoj svijet, obitelj. Stoga nisu ni čudne sve špekulacije koje se vežu uz njegovo ime.

Prvi klub s kojim ga se povezivalo bila je Hertha, klub u kojem je stekao igračko ime i za kojeg je posebno vezan. Berlin vapi za nogometnim uspjesima, za razliku od ostalih Liga petice, njemački glavni grad prava je provincija. London je prepun nogometnih velikana, uostalom Chelsea je aktualni prvak Europe, Real i Atletico predstavljaju Madrid, PSG je vladar francuskog nogometa, a Roma i Lazio igraju značajnu ulogu u talijanskom i europskom nogometu. S druge strane Hertha više nije prva ni u svom gradu.

Unatoč velikim ambicijama i ulaganjima Stara dama već nekoliko sezone brine brige oko ostanka, u međuvremenu ih je pretekao gradski suparnik Union koji se i ove sezone bori za izlazak na europsku scenu. Stoga je vijest da bi Kovač trebao sjesti na klupu Herthe dočekana s velikom pozornošću, no za sada nema ništa od toga, do kraja sezone plavo-bijele vodi Tayfun Korkut.

image

Niko Kovač

VALERY HACHE Afp

Povezivalo se Kovača iz s turskim velikanima, Bešiktašem i Galatasarayem, ali nekako sumnjamo da bi se on upustio u tu avanturu. Turska liga u posljednje vrijeme daleko je od najboljih dana, a česte promjene trenera ne idu u prilog dolaska stručnjaka koji je poznat po svojoj studioznosti.

Iz Engleske je pak došla vijest kako je bivši hrvatski izbornik kandidat za klupu Evertona. Ovaj engleski velikan nikako ne može napraviti iskorak kojeg žele navijači, naprotiv, ove sezone bore se za ostanak. Međutim, čelnici kluba za nasljednika Rafe Beniteza izabrali su Portugalca Vitora Pereiru. Taj dolazak nije potvrđen, navijači su, naime, protiv njegova dolaska i još se čeka pravi rasplet.

Najnovija priča oko Kovača zavrtjela se u četvrtak. Borussia M. ove sezone igra po sistemu vruće, ali samo protiv Bayerna, i većinom hladno. U tri utakmice protiv Bavaraca ove sezone ostvarili su dvije pobjede i remi. Nanijeli su Bayernu najteži poraz u posljednih 43 godine, bilo je 5:0 u Kupu. Drugi dio sezone krenuli su s trijumfom u Münchenu i onda su uslijedli tri pljuske.

Dva domaća prvenstvena poraza od Bayera i Uniona te ispadanje iz Kupa od drugoligaša Hannovera. Adi Hütter, koji je naslijedio Kovača u Eintrachtu, dobio je još dvije utakmice za spašavanje posla, ogledi s Arminijom i Augsburgom odredit će njegovu sudbinu. Ne uspije li ostvariti dvije pobjede, na njegovo mjesto trebao bi doći Niko Kovač, ako je vjerovati njemačkim medijima.

Linker
19. travanj 2024 08:20