Husrav Toirov

 KATIE CHAN/ACTIONPLUS/PROFIMEDIA
VIŠE NEĆE LAJKATI

Nogometaš Šahtara drastično kažnjen jer je lajkao utakmicu Rusije i Srbije, u klubu bez milosti

Toirov je već jednom dospio na naslovnice kada je podržao Palestinu u sukobu s Izraelom
Piše: SNObjavljeno: 24. ožujak 2024. 14:21

Ukrajinski Šahtar iz Donjecka kaznio je svog nogometaša Husrava Toirova oduzimanjem jedne mjesečne plaće zbog toga što je na društvenim mrežama "lajkao" objavu utakmice u kojoj je Rusija s 4:0 svladala Srbiju.

Toirov nije lajkao objavu službenog profila Nogometnog saveza Rusije, nego objavu jednog ruskog portala. To su primijetili ukrajinski navijači koji su na društvenim mrežama napali reprezentativca Tadžikistana. Sve je rezultiralo kaznom za mladog nogometaša.

"Nogometni klub Šahtar vidio je reakciju Husrava Toirova ispod objave o pobjedi zemlje agresora. Smatramo to neprihvatljivim i sramotnim ponašanjem. Nogometaš će biti kažnjen oduzimanjem mjesečne plaće, a ovaj novac će biti upotrebljen za pomoć jednoj od jedinica Oružanih snaga Ukrajine", navodi se u službenom priopćenju kluba.

Prema izvještajima medija iz Rusije i Ukrajine, Toirov ima plaću oko sedam tisuća eura, što nije mala svota s obzirom na to da je Toirov mladi nogometaš koji se tek treba probiti u prvu momčad Šahtara.

U pitanju je 19-godišnjak koji je ponikao u Lokomotivu iz Pamira, potom je bio u Dinamu iz Dušanbea, da bi u ljeto 2022. godine otišao u Kazahstan (Atirau). Prije godinu dana je došao u Šahtar u transferu vrijednom 300 tisuća eura. Do sada je odigrao samo dvije utakmice za klub iz Donjecka.

Toirov je već jednom dospio na naslovnice kada je podržao Palestinu u sukobu s Izraelom. To je reprezentativca Izraela - Stava Lemkina kojem se nije svidio istup njegovog suigrača. Tada je prošao bez kazne, no ovog puta u Šahtaru nisu imali milosti.

Linker
23. travanj 2024 23:52