Shahril Mokhtar, član Uprave Selangor FC-a

 ARIF KARTONO Afp
NOVI INCIDENT

Nogometaši u sve većem strahu, kriminalci ih ciljano napadaju, klub se povukao iz natjecanja

Napadač Faisal Halim pretrpio je teške opekline izvan glavnoga grada Kuala Lumpura
Piše: SNObjavljeno: 24. svibanj 2024. 13:32

Branič Khuzaimi Piee iz Selangor FC-a postao je četvrti malezijski nogometaš ovog mjeseca koji je postao žrtva kriminala. Policija je u četvrtak objavila da je opljačkan dom vrlo popularnog nogometaša u toj azijskoj zemlji.

Niz incidenata, među kojima je i jedan igrač napadnut kiselinom, šokirao je i razbjesnio javnost. Zasad se, pak, smatra da slučajevi nisu povezani.

U posljednjem incidentu lopovi su provalili u Pieejevu kuću u srijedu navečer i ukrali njegov skupocjeni motocikl Yamaha zajedno s ostalom imovinom.

Tridesetogodišnji nogometaš i njegova obitelj u to vrijeme nisu bili u kući u predgrađu Shah Alama, rekao je šef lokalne policije Mohamad Iqbal Ibrahim.

Igrač je potom na svome Instagram profilu objavio molbu za povratak svoje imovine.

Težak kriminalni čin, koji je privukao najveću pozornost javnosti, spomenuti je slučaj s napadom kiselinom. Napadač Faisal Halim - također član Selangor FC-a - pretrpio je teške opekline 5. svibnja izvan glavnoga grada Kuala Lumpura.

Oporavlja se u bolnici nakon višestrukih operacija i liječnici se nadaju da bi se već početkom kolovoza nesretni nogometaš mogao vratiti na travnjake.

U odvojenim incidentima ovoga mjeseca bivši malezijski kapetan Safiq Rahim, srećom, prošao je neozlijeđen nakon što su mu prijetili čekićem i razbili mu vjetrobransko staklo.

Još jedan internacionalac, Akhyar Rashid, ozlijeđen je u pljački ispred svoje kuće u istočnoj državi Terengganu.

Selangor FC povukao se iz natjecanja Charity Shield, kojim se tradicionalno otvara nova sezona, navodeći da su prisiljeni povući se zbog "niza kriminalnih incidenata i nedavnih prijetnji".

Linker
31. svibanj 2024 19:23