Marc Overmars

 HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Hollandse Hoogte/Shutterstock Editorial/Profimedia
NAPUŠTA KLUB

Nogometna legenda doživjela sramotu karijere! ‘Strašno, posebice za djevojke koje su se s time morale nositi‘

‘Moje ponašanje je neprihvatljivo, nema druge opcije nego da napustim klub‘, rekao je.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. veljača 2022. 08:09

Nekadašnji igrač Arsenala, Barcelone, ali i svog dojučerašnjeg kluba Ajaxa Marc Overmars više nije sportski direktor toga amsterdamskog kluba. Nakon čitavog desetljeća rada u kancelariji nekadašnjeg prvaka Europe, Overmars je bio prisiljen otići zbog toga što je u proteklom razdoblju slao poruke spornog sadržaja ženskim kolegicama u klubu. Ajax je to potvrdio i poslao u javnost, a nakon toga se kratko oglasio i sam Overmars.

Iz kluba su dakle, dali informaciju da Overmars, nekadašnji vezni igrač nizozemske reprezentacije više neće raditi u klubu. Savjetovao ga je u tome i glavni operativac Ajaxa, njegov nekadašnji suigrač iz reprzentacije Edwin van der Sar.

- Posramljen sam. Prošlog tjedna morao sam se suočiti s izvješćima o svome radu i ponašanju, za to su doznali svi u klubu. Na svoju nesreću, nisam shvaćao da prelazim granicu s time, ali to mi je pojašnjeno zadnjih dana. Osjećam nevjerojatni pritisak i ispričavam se... Sigurno je za mnoge moje ponašanje neprihvatljivo, ali sada je kasno. Ne vidim drugo rješenje nego da napustim Ajax. Ovo vuče i posljedice na moj privatni život, sada vas molim za mir - rekao je Overmars za Ajaxovu web-stranicu.

Marc Overmars nedavno je produžio svoj ugovor na mjestu sportskog direktora Ajaxa do kraja sezone 2025/26.

- Ovo je dramatična situacija za svoje koji su u nju uključeni. Strašno je, posebice za djevojke koje su se s time morale nositi. Kada smo čuli što se događa, morali smo promptno reagirati u najboljem interesu za sve. Savjetovali smo se s van der Sarom, ali i nekolicinom neovisnih stručnjaka. Marc je vjerojatno najbolji sportski direktor Ajaxa, ali prešao je granicu pa nastavak suradnje s njim nije bila opcija - rekao je Leen Meijaard, predsjednik Nadzornog odbora kluba.

Overmars je inače u Jaxu igrao od 1992. do 1997., a s klubom je kao igrač osvojio tri nizozemska prvenstva, domaći Kup, ali i Ligu prvaka 1995. godine, prije no što će preći u redove londonskog diva Arsenala.

Linker
20. travanj 2024 10:07