Tasos Bakasetas i Antoine Griezmann

 ARIS MESSINIS/Afp
‘DAJTE NAM TEHNOLOGIJU‘

Nogometna zvijezda napala Uefu: ‘Imaju novca, a ne mogu se pobrinuti da vidimo je li lopta prešla crtu‘

Antoine Griezmann bio je prilično nezadovoljan zbog nepriznatog pogotka protiv Grčke
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. studeni 2023. 17:50

Prvi remi u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo reprezentacija Francuske ostvarila je u utorak na gostovanju u Grčkoj.

Susret u Ateni završen je rezultatom 2:2, a za Tricolore susret nije imao rezultatsku važnost jer su već ranije osigurali prolaz na završni turnir, kao i status nositelja. Grčka pak nije mogla računati na prolaz ni u slučaju pobjede, jer je drugoplasiranu Nizozemsku u posljednjem kolu čekao lagan posao protiv Gibraltara, najslabije europske reprezentacije u ovim kvalifikacijama.

Međutim, pobjeda je uvijek slatka, a Francuzi smatraju da su oštećeni. Naime, u samoj završnici utakmice u Ateni grčki je igrač odbio ubačaj Kingsleyja Comana u vratnicu, da bi potom lopta prešla i gol-crtu.

Međutim, njemački sudac Daniel Siebert nije priznao pogodak, a gol-tehnologija se nije koristila u europskim kvalifikacijama.

- UEFA ima puno novca, ali ne može sve posložiti kako bismo znali ima li gola ili ne. Ako žele da igramo puno utakmica, tražimo od njih više tehnologije - ljutito je poručio Antoine Griezmann u razgovoru za francusku postaju TF1.

Sjećamo se nekih ranijih slučajeva kad se Francuzi nisu tako bunili, tada su tehnologiju imali na svojoj strani. Primjerice, u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji...

Da ne bi sve ostalo samo na kritici UEFA-e, napadač Atletico Madrida prokomentirao je i samu utakmicu te najavio novo veliko natjecanje.

- Moramo nastaviti napredovati, mislim da smo imali dobro prvo poluvrijeme, u drugo smo ušli malo tromo. Sve u svemu, jako dobra godina za nas. Imamo momčad koja može dogurati jako daleko na Euru. Dobro ćemo se pripremiti i dati sve od sebe na terenu - najavio je Griezmann.

Linker
06. svibanj 2024 23:21