Nasser Al Khelaifi

 ARIFE KARAKUM Anadolu Agency Via Afp
FRANCUZI OTKRIVAJU

Nogometni moćnik u središtu skandala! Strpao biznismena u zatvor zbog kompromitirajućeg USB-a

Cure informacije i podaci zbog kojih je Tayeb B bio gotovo devet mjeseci iza rešetaka.
Piše: JL.Objavljeno: 29. rujan 2022. 08:54

Kako prenosi francuski list Libération vlasnik PSG-a Nasser Al-Khelaïfi ponovno se našao u središtu skandala u Francuskoj, ovaj put zbog plana iznude kako bi sakrio informacije koje bi bacile ljagu na njegovo ime. Putem svojih veza dao je 13. siječnja 2020. godine uhititi alžirskog biznismena Tayeba B. koji je proveo gotovo devet mjeseci u teškim uvjetima u zatvoru, na temelju toga što je imao dokumente koji su navodno bili kompromitirajući za Al-Khelaïfija.

Tayeb, 41-godišnji poduzetnik pušten je 1. studenog 2020. nakon što je katarskim vlastima putem povjerljivog sporazuma predao USB uređaj i tvrdi disk na kojem su bili pohranjeni osjetljivi dokumenti koji se tiču šefa PSG-a.

Ti se dokumenti odnose, navodi Libération, na sumnje u koruptivne radnje Al-Khelaïfija u kontroverznoj dodjeli Svjetskog prvenstva Kataru prije dvanaest godina, te činjenice o prikrivenim radnjama u klubu iz Pariza. Također bi se povezivali s privatnim životom predsjednika PSG-a u glavnom gradu Francuske. Citirano od strane Libérationa, Al-Khelaïfijev rođak odbacio je optužbe i objašnjava da je Tayeb sustavno pokušavao povezati svoje katarske neuspjehe s Nasserom Al-Khelaifijem.

- On je ucjenjivač koji je htio milijune i opekao se - rekao je rođak gazde PSG-a.

Linker
19. travanj 2024 06:55