ULI DECK Dpa Picture-alliance Via Afp
MLADA NADA

Nova briljantna partija Hrvata koji kuca na vrata Vatrenih, u novoj pobjedi asistirao i izborio jedanaesterac

Matanović sada u cijeloj sezoni bilježi statistiku od 14 pogodaka i šest asistencija
Piše: SNObjavljeno: 04. svibanj 2024. 17:01

U 32. kolu 2. Bundeslige Karlsruher je s 2:1 u gostima slavio protiv Hanse Rostock. Veliku ulogu u novoj pobjedi svoje momčadi imao je Igor Matanović, pruživši još jednu sjajnu predstavu.

Iako su domaćini poveli u 33. minuti preko Nica Neidharta, gosti su na početku nastavka priredili ekspresan preokret. U 52. minuti Matanović je savršeno proigrao suigrača Budua Zivzivadzea koji sigurno pogađa za izjednačenje. Već četiri minute kasnije 21-godišnji hrvatski napadač izborio je kazneni udarac, kojeg je u pogodak vrijedan tri boda pretvorio Marvin Wanitzek.

Matanović sada u cijeloj sezoni bilježi statistiku od 14 pogodaka i šest asistencija. I sam je svojevremeno rekao da mu "srce kuca za Varene", a nastavi li sa ovakvim igrama neće još dugo čekati da se nađe na radaru izbornika Zlatka Dalića.

Karlsruher se ovom pobjedom učvrstio na petom mjestu ‘Cvajte‘, s tri boda manje od četvrtog HSV-a. Hansa Rostock je pak izgubila važne bodove u borbi za opstanak, s 31 bodom zauzimaju pretposljednje mjesto drugog ranga njemačkog nogometa. 15. Kaiserslautern, koji drži posljednje mjesto iznad opasne zone, bježi im dva boda te je pred njima velika borba uoči zadnja dva kola.

Linker
04. svibanj 2024 17:01