Ralf Rangnick je stalno na udaru kritika

 GLYN KIRK Afp
SVE ZBOG NOVOG POSLA

Nova salva kritika na račun Nijemca Ralfa Rangnicka: ‘Klub si to ne može priuštiti, to je neozbiljno!‘

Njemački trener je potpisao ugovor s austrijskom nogometnom reprezentacijom što je naljutilo legendu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. travanj 2022. 11:11

Ralf Rangnick, koji je još uvijek privremeni trener Manchester Uniteda, postao je novi austrijski izbornik. Na novom poslu debitirat će u lipnju u Ligi nacija protiv Hrvatske, potpisao je na dvije godine, uz opciju da mu se ugovor produlji, ako se plasira na Europsko prvenstvo.

"Čast mi je preuzeti ovu ulogu. Posebno sam uzbuđen zbog mogućnosti da zaigramo na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, s mladom momčadi željnom uspjeha", rekao je Rangnick prilikom potpisivanja ugovora, ali samo nekoliko sati kasnije već su na njegov račun stigle i prve kritike. I to iz Engleske. Naime, osim što je izbornik Austrije, a još uvijek i trener Uniteda, Rangnick će od ljeta nastaviti raditi u klub s Old Trafforda, bit će savjetnik za sportsku politiku, zapravo, sportski direktor.

"To je kaos! Sportski direktor ili savjetnik Manchester Uniteda stvarno može gledati austrijske igrače iz tjedna u tjedan? I onda ih izabrati za reprezentaciju?", upitao se Garry Neville u svom podcastu na Sky Sportsu.

"Austrijska reprezentacija ima ponos, odličnu reprezentaciju i neke sjajne igrače. On će ih morati mora gledati cijeli tjedan, a onda će ih trenirati dva tjedna u rujnu, listopadu, studenom i ožujku. Što se onda događa s njegovim radom za United? Gdje je prioritet? To je pravi sukob", rekao je Neville i dodao:

"Manchester United si u ovom trenutku ne može priuštiti bilokakvo ometanje u poslu savjetnika, ali kako će ako će gledati i trenirati austrijsku reprezentaciju dva puta mjesečno? To je neozbiljno!"

Linker
16. travanj 2024 11:53