DAMIR SKOMRLJ Cropix
SMJENA U SUSJEDSTVU

Nova žrtva tatinog sina: Sopić zbog njega ušao u rat, sada je ‘sredio‘ još jedan otkaz

Idući trener Mure dvaput će razmisliti prije no što prihvati ponudu slovenskog prvoligaša...
Piše: SNObjavljeno: 05. rujan 2024. 17:01

Kako javlja slovenski dnevnik Delo, Tonči Žlogar smijenjen je s klupe Mure iz bizarnog razloga. Naime, Žlogar se nije slagao s klupskim investitorom Georgeom Juncajem čijeg sina Stevena nije htio stavljati u igru.

Žlogar je u sezonu krenuo vrlo dobro, Mura je u slovenskom prvenstvu nakon sedam kola peta s tri boda zaostatka za vodećom Olimpijom, međutim za Žlogara klupski čelnici nisu imali milosti...

Priča dobiva drugu dimenziju kada se uzme u obzir da je Stevenu to vjerojatno već drugi otkaz koji je vlastitom pojavom sredio u manje od mjesec dana. Naime, sa Stevenom se slična priča prošle sezone odvijala i u Rijeci. Jednako kao i Žlogar, Željko Sopić tada se protivio ‘direktivama nadređenih‘ te Stevenu, koji se tada nalazio na posudbi u RIjeci, nije davao minutažu.

Otac George tada je bio blizak klubu s Kvarnera, spominjalo ga se kao ulagača, suvlasnika, pa i kao potencijalnog kupca Miškovićeva kluba te je shodno tomu veliku ulogu u priči odigrao i njegov sin.

Međutim, odbijenica mu je stigla u liku Sopića, koji priliku Stevenu nije dao, uz javno objašnjenje da "igrač te kvalitete ne može igrati na razini Rijeke". Nije Sopić tada zaradio otkaz, no bio je to jedan od ključnih faktora u narušavanju odnosa s Miškovićem, što je u konačnici, uz brojne druge faktore, rezultiralo Sopićevom smjenom prije nešto više od dvadeset dana.

Steven je pak zimus otišao na posudbu u Michigan Stars, klub u vlasništvu njegovog oca, da bi prošlog mjeseca Rijeku napustio bez odštete i pridružio se Muri, dakako, posredstvom svog oca. Tamo ga je dočekala ista sudbina, odnosno neigranje pad palicom trenera Žlogara, koji je iz tog razloga ubrzo postao bivši.

Nedavno se o svom sinu oglasio i George:

- Teško je pričati o vlastitom djetetu, ali vjerujem da je sjajan. Nogometom se bavi od malih nogu i bio je jedan od prvih Amerikanaca koji je dobio ponudu Barcelone. Otišao je u Vitesse, igrao za Grasshoppers, pozvali su ga u Stuttgart, a onda smo ga vratili kući. Igrao je za moju momčad godinu i pol dana te studirao. Mislim da imam jako dobar odnos s njim. Vjerujem da ćete svi biti zadovoljni s njim ako mu se pruži poštena prilika. Želio bih da mu date barem šansu i da ga upoznate - hvalospjevima je otac opjevao svog sina.

Sve u svemu, idući trener Mure dvaput će razmisliti prije no što prihvati ponudu slovenskog prvoligaša...

Linker
05. rujan 2024 20:49