FABRICE COFFRINI Afp
SVE PO STAROM

Novi cirkus u Srbiji: Najveće zvijezde ne žele igrati, optužuju ih da izmišljaju ozljede, sprema se ‘čistka‘

Prema tvrdnjama tamošnjih medija, Stojkovićevu sudbinu krojit će rezultat u Ligi nacija
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 30. kolovoz 2024. 21:10

Nema mira u nogometnoj reprezentaciji Srbije, nesuglasice zvijezda i izbornika Dragana Stojkovića koje su kulminirale na Europskom prvenstvu nastavljene su i nekoliko mjeseci kasnije. Naime, najbolji strijelac u povijesti reprezentacije Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić još su prije nekoliko dana obavijestili Stojkovića kako će preskočiti utakmice Lige nacija protiv Španjolske i Danske. Mediji u Srbiji, međutim, špekuliraju kako razlog nisu ozljede koje su obojica naveli nego jednostavno ne žele igrati dok je Stojković izbornik. Napadač Juventusa Dušan Vlahović tražio je, pak, dozvolu da preskoči iduće okupljanje iz osobnih razloga.

- Stvari su vrlo jednostavne. Vlahović me zvao, kazao kako ima obiteljske probleme i nadam se da će ih riješiti na pozitivan način, što mu iskreno želim. Mitrović i Sergej čitavo vrijeme igraju u Al Hilalu pod ozljedama. Javili su se, razgovarali smo, razumijem sve, žele iskoristiti vrijeme kako bi te ozljede sanirali. Kod Mitrovića je problem zadnja loža, a kod Sergeja bol u leđima, stalno igra pod blokadama - kazao je Stojković prije nekoliko dana i opravdao spomenuti trojac.

image
DAMIEN MEYER Afp

U međuvremenu, priprema se velika "čistka" u Nogometnom savezu Srbije. Prema tvrdnjama tamošnjih medija Stojkovićevu sudbinu krojit će rezultat u Ligi nacija u kojoj je Srbija u skupini sa Španjolskom, Danskom i Švicarskom. Neki čak tvrde kako će biti bivši već poslije dvije utakmice u rujanskom ciklusu.

Linker
05. rujan 2024 10:47