Marijan Budimir

 Foto: Miljenko Karačić
OKRŠAJ U MOSTARU

Novi veliki derbi u BiH: ‘Hendikepirani smo, ali imamo svoje adute, ne idemo s bijelom zastavom‘

Danas se igra odgođeni susret 6. kola Premijer lige BiH između Zrinjskog i Širokog Brijega
Piše: Miljenko KaračićObjavljeno: 22. studeni 2023. 12:06

Oba kluba imaju svoje probleme pred derbi. Nakon 0:3 poraza od Veleža vodstvo Zrinjskog uručilo je "zahvalnicu" treneru Krunoslavu Renduliću, pa će momčad danas u derbiju voditi Mario Ivanković. S druge strane, Široki Brijeg oslabljen je neigranjem kartoniranih Muse i Lukića, te ozlijeđenih Vrcića, Bagarića, Benića i Kpana.

- Žao mi je što nismo igrali u rujnu jer smo bili smo u dobroj formi i kompletni. Tada smo bili u vrhu. Nama je svaki igrač bitan i nemamo širok kadar kao Zrinjski. Hendikepirani smo neigranjem nekolicine igrača. Međutim, imamo svoje adute, ne idemo s bijelom zastavom. Idemo odigrati dobru, mušku utakmicu i vjerujem kako ćemo izaći s pozitivnim ishodom - kaže trener Marijan Budimir, a vratar Tomislav Adolf Tomić dodaje:

- Za mene nema razlike igramo li protiv Zrinjskog ili neke druge momčadi. Respekt imamo, pristup i motiv su uvijek isti. Mi smo mlada momčad koja, kada je maksimalno fokusirana na utakmicu, može pobijediti svakog protivnika. Upravo s takvim stavom idemo u Mostar.

I Zrinjski ima kartoniranih i ozlijeđenih.

- Svaki poraz ostavi traga, ali i sva druga događanja. Više me zamaraju problemi što se tiče kadra, Bradarić i Kiš imaju kartone, a najbolja tri igrača zadnje linije ne igraju, ali ne kukamo. Imamo spremnih igrača, željnih i voljnih, Pokušat ćemo iskoristiti slabosti gostiju i pobijediti - kaže Mario Ivanković.

Linker
03. svibanj 2024 18:04