Pierre Emerick Aubameyang (u sredini)

 GLYN KIRK Afp
NEMA POPUŠTANJA

Novi zaplet u ratu giganata: Chelsea će cijelu godinu plaćati nepotrebnog igrača samo da ne ode u Barcelonu?

U Londonu su bili bijesni kada su saznali da se Katalonci već motaju oko njihova igrača
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. ožujak 2023. 17:44

Nastavlja se rat Chelseaja i Barcelone. Priča je započela prošlog ljeta kada su na Camp Nou između ostalih stigli Marcos Alonso i Andreas Christensen, dotadašnji igrači londonskog kluba. Istovremeno, Barcelona je odbijala sve Chelseajeve ponude za veliku želju tadašnjeg trenera Plavaca, Thomasa Tuchela. Pa je tako Memphis Depay ostao u Barci prije no što će ove zime preći u redove madridskog Atletica. Nije tajna, iz Chelseaja su htjeli i još pokojeg igrača Barcelone, a na kraju su dobili Pierrea-Emericka Aubameyanga, kojeg su se na Camp Nou ionako namjeravali riješiti.

Velika je bila vjerojatnost da će angažiranje Gabonca koji je, iako nekad dionik sjajne suradnje s Tuchelom iz vremena u dortmundskoj Borussiji već u silaznoj fazi karijere, biti loše. Aubameyang je tražio minutažu negdje izvan Barcelone, ali u Londonu je nije našao. Još za vrijeme Tuchelovog mandata igrao je koliko-toliko, zabio i dva pogotka u Ligi prvaka, ali od Potterovog dolaska nema ga ni na mapi.

Aubameyangov ugovor traje do lipnja sljedeće godine, ali nesumnjivo je da će dobiti slobodne papire već ovog ljeta. U priču opet ulazi Barcelona koja je, kako javlja španjolski list AS, već stupila u kontakt s igračevim agentima. Za Barcu bi povratak Aubameyanga bio najjeftinija, a možda i igrački dobra opcija. Poznato je kako su Katalonci u velikim financijskim dubiozama i kako će ovog ljeta, ako ikoga i budu dovodili, to činiti jedino bez odštete. Bude li Aubameyang slobodan, a sva je prilika da hoće, došao bi i on.

Nije tajna niti to da bi se Aubameyang, da može, već sutra pojavio na treningu u Barceloninom kampu. Štoviše, nakon slavlja u zadnjem El Classicu, Gabonac je bio u društvu nekih Barceloninih igrača koji su to i objavljivali na društvenim mrežama, a šest mjeseci koje je tamo proveo ostali su svima u lijepom sjećanju.

Ali, u Chelseaju su bijesni. Ni pod koju cijenu ne žele da Aubameyang na ljeto pojača Barcelonu, klub koji ih je "opelješio" prošlog ljeta. Brojni engleski mediji pišu o toj situaciji, neki čak idu i toliko daleko pa pretpostavljaju da će Aubameyanga u Londonu zadržati i cijelu sljedeću sezonu, namjerno, samo da ne potpiše za Barcelonu. Koliko je to pametan potez, jako je dvojbeno.

U Londonu se nadaju da će u priču uletjeti i treća strana. Spominje se Inter koji gleda i važe opcije. Bude li Barcelona jedina koja želi Aubameyanga, igrač neće dobiti slobodne papire, već će ga Katalonci morati otkupiti, a to će zbog financijskih problema Katalonaca posao učiniti bitno težim.

Linker
26. travanj 2024 01:03