Robinho

 FABIO MUZZI/Afp
‘UDARIT ĆEMO JE‘

Objavljen jeziv razgovor nogometne superzvijezde. Silovao je djevojku, sad je na međunarodnoj tjeralici

"Djevojka je bila pijana, ne zna ni tko sam ja", kaže u jednom trenutku Robinho
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 16. lipanj 2023. 09:44

Osramoćena nogometna zvijezda - nekoć napadač Milana, Reala i Manchester Cityja - Robinho (39) danas živi u zlatnom kavezu. Ne smije napustiti Brazil nakon što je za njim raspisana međunarodna tjeralica nakon što je u Italiji osuđen na devet godina zatvora zbog grupnog silovanja djevojke u kojem je sudjelovao 2013.

Brazilski portal UOL objavio je razgovor Robinha i još trojice njegovih prijatelja koje je talijansko tužiteljstvo koristilo u istrazi. Na inkriminirajućim audiosnimkama snimljenim 2014. godine prijatelji priznaju da su imali grupni seks sa djevojkom i razgovaraju o strategijama obrane od mogućih optužbi.

- Djevojka je bila pijana, ne zna ni tko sam ja. To će završiti ničim - rekao je u jednom trenutku Robinho.

Audio snimke jasno potvrđuje kako je postojao grupni odnos te kako je nesretna djevojka koja je te večeri slavila rođendan bila bez svijesti. U jednom dijelu snimke Robinho potiče svoje prijatelje da napadnu žrtvu.

- Je li ona idiot? Udarit ćemo je! Udarit ćeš je i reći joj: Kvragu, što sam ti napravio? - kazao je Robinho.

Umirovljeni nogometaš 2017. je osuđen na devet godina zatvora zbog silovanja u noćnom klubu u Milanu. Prvostupanjska presuda potvrđena je u prosincu 2020. U veljači 2022. Ministarstvo pravosuđa Italije izdalo je međunarodnu tjeralicu za Robinhom, a nekoliko mjeseci kasnije i službeno od Brazila zatražilo izručenje umirovljenog nogometaša i njegovog prijatelja Ricarda Falca. Međutim, prema brazilskom zakonu, brazilski državljanin ne može biti izručen stranoj zemlji.

Linker
07. svibanj 2024 21:35