Luka Modrić

 Alvaro Medranda/panoramic/profimedia
ZLATNA LOPTA

Objavljeni svi glasovi: Evo koji je dvojac stavio Modrića ispred Haalanda. Samo jedan se sjetio Gvardiola

Svaki od stotinu novinara-glasača trebao je odabrati pet igrača s popisa od 30 nominiranih
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. studeni 2023. 08:22

Na izboru za Zlatnu loptu u organizaciji France Footballa ove su godine sudjelovali novinari iz zemalja koje se nalaze u najboljih 100 po FIFA-inom renkingu.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić osvojio je 10. mjesto, a sad je poznato i koji su mu novinari dali svoje glasove.

Na peto mjesto (od pet mogućih) na svom glasačkom listiću Modrića su upisali hrvatski novinar Zdravko Reić (Jutarnji list), predstavnik SAD-a Paul Kennedy (Soccer America), japanski novinar Shuichi Tamura (Sports Graphic Number), sjevernoirski novinar Gareth Fullerton (Daily Mirror) te Stanislav Hrabe iz češkog Ruik Footballa.

Na četvrto mjesto kapetana Vatrenih stavili su Armenac Souren Baghdassarian (slobodni novinar), Čileanac Danilo Diaz (Radio ADN), Brazilac Cleber Machado (SBT) te Panamac Campo Estrada (Tiro a gol).

Najdarežljiviji su prema Modriću bili novinari iz Bugarske i Škotske. Tako je Michel Savov (sportline.bg) na prvo mjesto stavio Kyliana Mbappéa, na drugo kasnijeg osvajača Lionela Messija, na treće Modrića, a tek na četvrto Erlinga Haalanda koji je u izboru zauzeo drugo mjesto.

image

Joško Gvardiol

TOM DUBRAVEC Cropix

John Greechan iz Edinburgh Evening Newsa također je Modriću dodijelio treću poziciju, iza Messija i Mbappéa, a ispred četvrtoplasiranog Haalanda.

Valja spomenuti i novinara indijskog The Hindustan Timesa Dhimana Sarkara koji se jedini od svih glasača sjetio Joška Gvardiola kojeg je stavio na peto mjesto u svom izboru.

Svaki od stotinu novinara-glasača trebao je odabrati pet igrača s popisa od 30 nominiranih. Pritom je prvi igrač na glasačkom listiću dobio šest bodova, drugi četiri boda, treći tri boda, četvrti dva boda, a peti jedan bod.

Linker
02. svibanj 2024 05:40