DESK Afp
OBJAŠNJENJE EPSKOG OKRŠAJA

Od sto verzija ova je jedina točna? Materazzi otkrio točno kakvom je neoprostivom uvredom izludio Zidanea

Tricolori su ostali bez Zidanea do kraja utakmice, te su kasnije poraženi nakon izvođenja jedanaesteraca
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. travanj 2023. 08:28

Jedan od epskih ‘nenogometnih‘ trenutaka u nogometu vezan je uz incident iz finala Svjetskog prvenstva 2006. godine između Italije i Francuske, u kojem je tadašnji francuski veznjak Zinedine Zidane glavom u prsa udario talijanskog braniča Marca Materazzija.

Tricolori su ostali bez Zidanea do kraja utakmice, te su kasnije poraženi nakon izvođenja jedanaesteraca. No, ostala je tajna što su doista Zidane i Materazzi tada rekli jedan drugome, a o incidentu su kružile različite verzije.

Pretpostavljalo se da je Materazzi uvrijedio Zidaneovu majku Maliku, no bivši trener Real Madrida u razgovoru za L‘Equipe je otkrio kako je bila riječ o provokaciji na račun njegove sestre.

image
ROBERTO SCHMIDT Afp

- Provocirao me spominjući moju sestru Lilu. Nisam ponosan na to, ali to je dio moje karijere. U to vrijeme bio sam krhkiji. Nije uvrijedio moju majku, ali je uvrijedio moju sestru – priznao je Zidane.

Materazzi je pak na Talijanskoj nogometnoj televiziji detaljno opisao kako je tekao razgovor između njega i Zidanea.

- Znate kako je u NBA? Trash talking. Kod mene je to bilo minimalno, ništa. On mi je ponudio svoj dres, a ja sam rekao ‘‘ne, radije bih tvoju sestru‘‘ – kazao je Materazzi...

Linker
18. travanj 2024 10:18