Riqui Puig

 TIM NWACHUKWU/Getty Images Via Afp
‘BILO JE STRAŠNO‘

Odbačeni talent Barcelone otkrio što zamjera Xaviju: ‘Bilo je stvari izvan terena koje mi se nisu sviđale‘

‘S predsjednikom je bilo drugačije, vidio je budućnost u meni i želio je da ostanem, ali nisam htio‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. srpanj 2023. 09:33

Bivša nada Barcelone Riqui Puig trenutačno nastupa za LA Galaxy kojem je pristupio prošlog ljeta. Ovaj 23-godišnji veznjak požalio se novinarima katalonskog Sporta na tretman kojeg je doživio u svom bivšem klubu te na postupak trenera Xavija Hernandeza.

Kao izdanak Barcine nogometne škole La Masije, Puig je očekivao više prilika i kod bivšeg trenera Ronalda Koemana, no i on se ponašao slično Xaviju, pa je sreću morao potražiti preko oceana, u SAD-u.

- Bilo je strašno, s obzirom na to da sam uvijek bio u Barceloni. Trener me nazvao i rekao da mu jako odgovaram zbog toga kako momčad igra. U Barceloni mi nije bilo ugodno ni na terenu ni izvan njega, bilo je stvari izvan terena koje mi se nisu sviđale. Istina je da je to drugi nogomet, druga liga. Tamo si s najboljima, u najboljoj ligi na svijetu, a ovdje je drugačije, ali sve ide dobro. Jako sam zadovoljan odlukom koju sam donio - rekao je Puig.

Dodao je kako s nekim stvarima u Barceloni nije imao sreće, a otkrio je i što to zamjera Xaviju.

- Potkraj sezone mi je rekao da ne računa na mene. S predsjednikom je bilo drugačije, vidio je budućnost u meni i želio je da ostanem, ali nisam htio ostati u klubu u kojem me trener nije želio. Boljelo je kad mi nije dopustio da treniram s momčadi prvih nekoliko tjedana u novoj sezoni. Imao sam ugovor i morao sam igrati kao igrač za klub u kojem sam bio. To mi smeta. Brzo sam potražio izlaz i dobro mi je došao odlazak na drugi kraj svijeta...

Nisu svi bili oduševljeni njegovim odlaskom u Ameriku.

- Došao sam ovdje vrlo mlad, trenirati, stjecati iskustvo. Brutalno je, ali ako mi se ukaže prilika za odlazak u Europu, ne bih rekao ne – poručio je Riqui Puig.

Linker
18. svibanj 2024 12:11