Legia je u kolovozu gostovala na Maksimiru

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
KAOS U POLJSKOJ

Opća tučnjava u autobusu prvaka! Navijači upali u autobus i napali igrače, dvojica su stradala

Legia je porazom pala na posljednje mjesto ljestvice poljske lige. To navijačima nije dobro sjelo.
Piše: Predrag Žukina/Jutarnji listObjavljeno: 12. prosinac 2021. 22:35

Nije da ne pamtimo neke slične mučne scene i na domaćim nogometnim terenima i oko njih, no ono što se dogodilo u Poljskoj nakon nedjeljne utakmice između Wisłe Płock i varšavske Legije, koja je završila pobjedom domaće momčadi 1-0, prelazi svaku mjeru dobrog ukusa.

Legia je, naime, izgubila još jednu utakmicu u poljskoj Ekstraklasa ligi, aktualni prvak je doživio poraz 12. puta ove sezone nakon 16 odigranih kola i to je izazvalo revolt njihovih navijača. Po njihovom mišljenju opravdan, za sve druge sasvim neprihvatljiv. Wisła je slavila golom Mateusza Szwocha, gostujući su navijači nakon toga pratili trenera Mareka Gołębiewskog i igrače, upali u njihov autobus i izazvali svađu koja je završila tučom. U tom obračunu stradala su dva igrača Legije, puno teži je incident ipak spriječila policija koja je brzo intervenirala.

Sudeći prema napisima poljskih medija trener Gołębiewski već se oprostio od igrača i obavijestio ih da daje ostavku. Zamijeniti bi ga trebao Leszek Ojrzyński, iskusni 49-godišnji trener, koji je navodno već pomno pratio utakmice Legije, uključujući zadnju protiv Wisłe. Već u srijedu trebao bi voditi momčad protiv Zagłębie Lubina. Kako je momčad koja je uzela zadnja dva prvenstva, ali i tri u nizu od 2016.-2018., pala na tako niske grane, teško je dokučiti, no posljednje mjesto na ljestvici sa samo 12 osvojenih bodova prelilo je čašu strpljenja navijača. Šok ih ipak ne opravdava u počinjenom vandalizmu...

Podsjetimo, Legia je ove sezone igrala protiv Dinama u kvalifikacijama za Ligu prvaka...

Linker
26. travanj 2024 20:51