Walid Regragui

 KARIM JAAFAR Afp
POTEZ ZA POHVALU

Ostvario najveću senzaciju SP-a, ali nije zaboravio bivšeg trenera Dinama: ‘On je stvorio ovu grupu igrača‘

Izbornik reprezentacije Maroka nije zaboravio svojeg prethodnika na klupi
Piše: SNObjavljeno: 23. prosinac 2022. 08:23

Reprezentacija Maroka je definitivno bila najveće iznenađenje Svjetskog prvenstva u Kataru. Marokanci nisu uspjeli doći do medalje nakon što ih je Hrvatska porazila u borbi za treće mjesto, ali su postali prva afrička reprezentacija koja je ušla u polufinale nekog svjetskog prvenstva.

Izbornik Walid Regragui je nakon ovog uspjeha postao prava ikona u svojoj državi, ali on nije zaboravio svojeg prethodnika Vahida Halilhodžića koji je Maroko odveo na SP.

image

Walid Regragui je nahvalio svojeg prethodnika

ODD ANDERSEN Afp

"Veliko hvala Vahidu Halilhodžiću. On je napravi vrhunski posao i stvorio ovu grupu igrača. Ja sam tu donio svoj mentalitet, nešto novo, a igrači su se žrtvovali kako bi ispratili ono što tražim", rekao je Regragui u intervjuu za marokansku televiziju te objasnio za što je bivši trener Dinama zaslužan:

"Morali smo promijeniti mentalitet da igramo lijepo i dobro zbog čega nismo imali rezultate. To smo ostavili po strani i to je njegova zasluga. Nas u polufinale nije doveo jedan igrač nego kompletna grupa koja je stvorena u kvalifikacijama. Čak i oni koju su igrali samo pet minuta su bili potpuno posvećeni", zaključio je marokanski izbornik.

image

Vahid Halilhodžić

LOIC VENANCE Afp

Linker
20. travanj 2024 06:14