Brennan Johnson

 OLI SCARFF Afp
BRZ I OPASAN

Ovo je čovjek koji će napasti Vatrene usred Splita, već ga uspoređuju s legendom: ‘Nevjerojatan je!‘

Ove sezone je postigao 7 golova, a vrijednost mu se na tržištu igrača rapidno povećava
Piše: SNObjavljeno: 23. ožujak 2023. 17:15

Wales je prvi protivnik hrvatske nogometne reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva u Kataru. Vatreni će u subotu u Splitu igrati protiv Velšana u prvoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstva 2024. Iako su izabranici Zlatka Dalića favoriti u tom susretu, definitivno i gosti imaju svojih aduta, a jedan od njih je Brennan Johnson.

Ovaj 21-godišnji napadač Nottingham Foresta ove je sezone postigao 7 golova u Premiershipu te dodao još 2 u Liga kupu, a zahvaljujući tom učinku vrijednost mu se u samo 10 mjeseci udvostručila. U svibnju prošle godine Transfermarkt ga je procjenjivao na 15 milijuna eura, sada vrijedi 30 s tendencijom rasta.

"On je definitivno jedan od najboljih brzih napadača u Premiershipu. Nevjerojatan je. Trenutno ima manjih problema s ozljedom, ali mislim da je to samo pitanje zamora jer ima punu minutažu u Nottinghamu. Trebao bi biti spreman za utakmicu protiv Hrvatske", nahvalio je Johnsona velški izbornik Robert Page i dodao:

"Njegov napredak u posljednje dvije godine, od kada je ušao u krug reprezentacije, je stvarno impresivan."

Velški novinari Johnsona su već počeli uspoređivati s Garethom Baleom.

"Johnson ima veliki potencijal, ali ne možemo ga još uspoređivati s Baleom. Oni su drukčiji tip igrača. Brennan treba još napredovati, a mislimo da mu možemo u tome pomoći. Usporedbe s Baleom mu ne bi trebale stvarati problem jer je on top igrač, a top igrači se znaju nositi s pritiskom. Mi mu ga ne stvaramo, on samo treba nastaviti igrati kako je igrao do sada."

Page je odgovorio i na pitanje o šansama Walesa za odlazak na Europsko prvenstvo 2024. godine.

"Vjerujemo kako se možemo kvalificirati. Najvažnije je da u svlačionici imamo takvo razmišljanje", zaključio je velški izbornik.

Linker
26. travanj 2024 10:13