Fede Valverde

 JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
VIDEO: STRAŠAN PROJEKTIL

Ovo je najrazorniji udarac u povijesti nogometa! Modrićev suigrač s 30 metara ‘bombom‘ zamalo iščupao prečku

Greda se valjda trese još i sada, veznjak je strah i trepet suparničkih obrana i vratara.
Piše: JL.Objavljeno: 01. listopad 2022. 10:24

Ranije ovog tjedna, igrač Real Madrida Federico Valverde privukao je pozornost navijača diljem svijeta nakon što je u prijateljskom dvoboju Urugvaja protiv Irana, demonstrirao silinu svog snažnog udarca.

Kao rezultat toga, Twitterom je ponovno krenuo kružiti Valverdeov snažan udarac iz pobjede Urugvaja nad Peruom od 1-0 u kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo iz ožujka ove godine.

Tijekom te utakmice, njegov udarac s oko 30 metara od gola, nije završio u mreži, ali je zamalo iščupao prečku koju je pogodio. Išao je toliko brzo da ga je bilo gotovo nemoguće uhvatiti pogledom, a njegovu snagu dokazuje da se odbio gotovo desetak metara od grede u koju je udario.

Valverde je uvijek bio visoko cijenjen među navijačima Real Madrida, a 24-godišnjak je ove sezone podigao svoj nogomet na višu razinu. U devet nastupa u svim natjecanjima, Valverde je zabio četiri puta i dva puta asistirao.

Nakon što je dvaput zabio lokalnom rivalu Atletico Madridu i dobio nagradu za igrača mjeseca La Lige za rujan, menadžer Carlo Ancelotti pohvalio je veznjaka - On je vođa i jako nam je važan - rekao je za MARCA-u.

Linker
18. svibanj 2024 04:27