Martinez je na meti francuskih navijača

 MARA SOSTI Afp
KONTROVERZNI MARTINEZ

‘Ovo je nenormalno, otišlo je predaleko!‘ Francuzi zbog argentinskog vratara povukli prvi službeni potez

Argentinski golman je neprimjereno slavio osvajanje Svjetskog prvenstva
Piše: SNObjavljeno: 23. prosinac 2022. 07:43

Argentinski vratar Emiliano Martinez je i dalje jedna od glavnih nogometnih priča. Njegovo ponašanje na slavlju zbog osvojenog Svjetskog prvenstva mnoge je sablaznilo, a sada je Nogometni savez Francuske uložio i službenu pritužbu na njegovo ponašanje.

Razlog je jasan - Martinez je tijekom proslave u Argentini nosio lutku na kojoj je bilo nalijepljeno lice Kyliana Mbappea, a još je u svlačionici nakon utakmice izveo performance tražeći od svojih suigrača da nakratko prekinu sa slavljem kako bi održali minutu šutnje za Mbappea koji je postigao tri gola u finalu, ali je ostao bez Mundijala.

"Pisao sam argentinskom Savezu jer ovakvo ponašanje smatram nenormalnim u kontekstu sportskog ponašanja. Ne mogu to razumjeti. Ovo je definitivno otišlo predaleko, Mbappe se uzorno ponaša i pravi je primjer mladima", komentirao je predsjednik francuskog Saveza Noel Le Graet.

Cijeli slučaj je komentirao i francuski ministar Bruno Le Maire.

"Što FIFA radi? U sportu bi fair play trebao biti najvažniji", rekao je La Maire.

Martinez je svijet šokirao i kontroverznom proslavom dodjele nagrade za najboljeg vratara kada je trofej postavio u obliku falusa. Francuski navijači su mu zamjerili i ples nakon što je Aurelien Tchouameni promašio jedanaesterac.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

S druge strane, Martinez je nakon utakmice išao tješiti neke francuske nogometaše, između ostalih Mbappea.

Linker
26. travanj 2024 15:58