CARL DE SOUZA Afp
ŽESTOKE KRITIKE

‘Ovo je šala, katastrofa! Njegovo pozivanje, a izostavljanje Gabigola je nepoštovanje nogometa, sramota!‘

Bivši brazilski nogometni reprezentativac Neto oštro je kritizirao konačan popis izbornika Titea
Piše: SNObjavljeno: 10. studeni 2022. 14:48

Nije mu jasno kako je svoje mjesto na popisu našao 21-godišnji napadač Arsenala Gabriel Martinelli, a na popisu nema legende Flamenga Gabigola.

"To je sramota, šala! Mene je sram, ali ne zbog priče o Daniju Alvesu. Koja je Martinellijeva priča? Zabio je 33 gola u karijeri. To je sramota, nepoštovanje nogometa", rekao je Neto za Os Donos da Bolu.

"Ovakva odluka pokazuje da čovjek (Tite) ne zaslužuje poziciju na kojoj je. Pozivanje Martinellija i nepozivanje Gabigola je manjak poštovanja. To je najveća sramota svih popisa", dodao je Neto, ali tu nije stao.

image

Gabriel Martinelli

IAN KINGTON Afp

"Martinelli je ove sezone zabio pet golova, a kada bi ovdje u domovini prošetao po trgovačkom centru, ne bi nitko znao tko je. A ne pozvati Gabigola koji je zabio gol za naslov u Copi Libertadores, koji je zabio 29 golova u sezoni...Što je Martinelli ikad napravio u europskom nogometu? Arsenal čak i ne igra u Ligi prvaka. Ovo je prava katastrofa", zaključio je Neto, kojem nije jasno zašto je pozvan ni drugi arsenalovac Gabriel Jesus.

"Koliko je golova Gabriel Jesus zabio u zadnjim utakmicama? Nijedan. Na Svjetskom prvenstvu? Nijedan. U kvalifikacijama? Nijedan. Nije zabio već u osam utakmica", zaključio je Neto.

Martinelli je dosad skupio 3 nastupa u resu brazilske reprezentacije, dok je iza Jesusa 56 nastupa u dresu Brazila u kojima je postigao 19 golova.

Linker
27. travanj 2024 09:23