Gorka Giralt

 PACIFIC PRESS/DDP USA/PROFIMEDIA
POVRATAK U PROŠLOST

Ozljeda koja mu je srušila snove: ‘Prvo sam ga želio uništiti, ali za razliku od moje majke ja sam mu oprostio‘

Giralt trenutno pohađa tečajeve za nogometne trenere i nada se da će jednog dana postati trener vratara
Piše: SNObjavljeno: 15. travanj 2024. 22:28

Vratar Rayo Majadahonde Gorka Giralt od igračke karijere morao je odustati već u 27. godini života. Tog 6. siječnja 2022. njegov klub se u Kupu kralja susreo s Atletico Madridom. Baskijski vratar nadao se da će to biti utakmica u kojoj će privući pozornost agenata, ali sudbina je otišla u potpuno drugačijem smjeru. Već u prvoj akciji na ruku mu je slučajno stao Luis Suárez.

- U prvom trenutku nisam osjećao bol. Bio sam pod takvim adrenalinom da sam prvo gledao kako lopta odlazi u aut. Odmah sam počeo primjećivati ​​ukočenost, ali ne i bol. Na klupi sam već počeo patiti. Isti dan su mi napravili pretrage i uočen je prijelom drugog zgloba desne ruke. Već sam znao da će biti teško, ako ne i nemoguće. Osjećao sam se kao da nemam zgloba, prst se nije dobro pomicao. Shvatio sam da je nešto vrlo ozbiljno - prisjetio se Giralt u intervjuu za španjolski AS.

Bili su to teški dani za Baskijca. Psihički se jako loše osjećao, a ni fizički situacija nije bila ništa bolja. Rehabilitacija je bila izuzetno teška i svakodnevno je trpio veliku bol.

- U prvih nekoliko dana dobijete lavinu poruka. Onda to nestane. Osjećao sam se kao da nemam čime pridonijeti timu, osjećao sam se beskorisnim. Pokušao sam pomoći svojim suigračima, osjećao sam potrebu nekako doprinijeti momčadi. Počeo sam se smiješiti kako bih prenio sreću kolegama. (...) Imali smo sjajnu svlačionicu. Oslanjao sam se i na svoju obitelj, suprugu...

Posebno se osvrnuo na igrača zbog kojeg se ozlijedio Urugvajca Luisa Suáreza.

- Primio sam njegov dres sljedeći dan. Žena mi je Urugvajka, namjeravao sam ga pitati već prije utakmice. Ne zamjeram mu ništa, to je dio igre. Ona koja mu nije oprostila bila je moja majka (smijeh). Gledam u dres i mislim da bih volio više puta igrati protiv njega i odigrati dobru utakmicu. Istina je da sam prvo razmišljao o tome da ga uništim, ali sada se više ne ljutim, to je lijepa uspomena na jednu lijepu utakmicu. Trebao bih to uokviriti. (...) Puno sam naučio s ovom ozljedom. Da ga imam ispred sebe, nasmiješila bih mu se i zagrlila ga - zaključio je Giralt koji trenutno pohađa tečajeve za nogometne trenere i nada se da će jednog dana tako pomoći drugim vratarima.

Linker
23. travanj 2024 13:29