Alexander Vilf/sputnik/profimedia
STIŽE JOŠ TEŽA KAZNA

Pad bivše zvijezde Ajaxa: Nožem izbo rođaka i švercao kokain, sad u Rusiji izbjegava uhićenje

Quincy Promes (32) igra za Spartak, a Rusija nema ugovor o izručenju s Nizozemskom
Piše: SNObjavljeno: 08. veljača 2024. 08:06

Nizozemski nogometaš Quincy Promes (32) osuđen je na 18 mjeseci zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda. On je, podsjetimo, u ljeto 2020. na obiteljskoj zabavi nožem izbo svog rođaka.

Kako god, to nije kraj problema za igrača moskovskog Spartaka budući da ga još čeka i suđenje za trgovinu drogom. Promes i jedan njegov sunarodnjak optuženi su da su preko belgijske luke Antwerpen prokrijumčarili više od 1,3 tona kokaina.

Uhićenje izbjegava igrajući u Rusiji, koja nema ugovor o izručenju s Nizozemskom zbog rata s Ukrajinom. I briljira. U zadnjih pet utakmica ruskog prvenstva zabio je tri gola i dodao još dvije asistencije.

image
MIKE KIREEV Nurphoto Via Afp

Promes je rođen u Amsterdamu, otac mu je bio nogometaš u Surinamu, a majka domaćica. Kao dječak je igrao u omladinskom pogonu Ajaxa, kasnije je prešao u Twente u kojem se probio do prve momčadi i gdje je zaradio transfer u moskovski Spartak. Ruski klub ga je četiri godine kasnije prodao Sevilli za 21 milijun eura, a nakon kraćih epizoda u Andaluziji i Ajaxu ponovno je potpisao za Spartak.

Zvuči bizarno, ali Promesu odgovara da traje rat u Ukrajini. Jer jednom kada on stane, a Rusija obnovi međunarodne odnose, nogometaš će morati u zatvor...

Linker
09. svibanj 2024 00:31