KENZO TRIBOUILLARD Afp
ORLOVI OSTALI BEZ ZVIJEZDE

Pala prva žrtva rata između Piksija i kapetana: ‘Neću više igrati za Srbiju‘

Tijekom Eura bilo je vidljivo da se Dušan Tadić ne slaže s izbornikom Draganom Stojkovićem Piksijem
Piše: SNObjavljeno: 18. srpanj 2024. 12:54

Nakon što su se prije par dana pojavile informacije da bi se Dušan Tadić mogao oprostiti od srpske reprezentacije, sada je igrač to i službeno potvrdio na društvenim mrežama.

Dosadašnji kapetan Orlova poručio je navijačima da se oprašta, ali da će "jednog dana ponovno biti tu". Objavu prenosimo u cijelosti.

"Želim se obratiti svim ljubiteljima nogometa ovim priopćenjem. Težim ka tome da budem korektan i direktan, koliko je to moguće, kao što je bilo tijekom izjava na EP.

Ostajem pri stavovima koje sam iznio. Naglašavam da nisam imao namjeru uvrijediti suigrače ili bilo koga drugog tko je bio dio tima Srbije u Njemačkoj, tako da imam potrebu posljednji put objasniti određene stvari oko kojih znam da je bilo polemike.

Dalje, osnovni razlog ovog priopćenja je taj da sam donio odluku da se oprostim od dresa reprezentacije Srbije. Bih li mogao i u budućem periodu biti koristan - neka procjeni struka, javnost ili tko već smatra da je pozvan da o tome diskutira i tko misli da je dio nogometnog ambijenta.

Reprezentacija je za mene uvijek bila ljubav. Ljubav prema državi, ljubav prema narodu, ljubav prema igri, natjecanju, druženju... Mnogo toga smo prošli zajedno - radost, tugu, osmjehe, krv, sreću, a bilo je dosta bola i patnje. Nijedan klupski neuspjeh ne može zaboljeti kao reprezentativni, ali isto tako nijedan klupski uspjeh ne može donijeti radost kao uspjeh u dresu Srbije. S velikim zadovoljstvom sam se borio i branio grb državnog tima. Van terena, kao i na njemu. Imao sam privilegiju da predstavljam Srbiju na dva Svjetska prvenstva, Europskom prvenstvu i Olimpijskim igrama.

Rekordi me nikad nisu zanimali, a kapetanska traka donijela je posebnu odgovornost, čast i povjerenje. Ako nešto ističem - to bi bio rekord u broju asistencija. Tko me poznaje, zna koliko mi je važno. Uvijek mi je slađe da ‘zapakiram‘, nego da postignem gol.

Hvala našem narodu i navijačima na aplauzima i kritikama. I u kritikama sam osjećao podršku i koliko vole reprezentaciju. U sportu je, uglavnom, teren taj koji uvijek pokaže gdje ste i koliko zaslužujete. Hvala svima koje sam upoznao od prvog dana kada sam postao dio reprezentacije i FSS-a (Nogometni savez Srbije). Učinili su me boljim čovjekom i sportistom.

Opraštam se od reprezentacije, ali vjerujem da ću jednog dana ponovo biti tu. Poslije igračke karijere, želim ostati u nogometu, a nema ničeg ljepšeg nego da svojoj zemlji pomognete ako to možete. Sa svojom obitelji i prijateljima, na tribinama ili ispred ekrana, bit ću uvijek vjeran navijač Srbije."

Tijekom Eura bilo je vidljivo da se Tadić ne slaže s izbornikom Draganom Stojkovićem Piksijem zbog izjava u kojima je javno diskreditirao njegove poteze jer je dobio puno manje minutaže od očekivanog te je za pretpostaviti da je upravo to i razlog zašto više neće igrati za nacionalnu vrstu.

Linker
18. kolovoz 2024 13:57