ADRIAN DENNIS Afp
RASPARAO MREŽU

Pep nahvalio Gvardiola: ‘Što trebaš? Trebaš Joška!‘ Vatreni oduševljen: ‘City postaje dio mene‘

‘Odličan udarac, sjajno se snašao u malom prostoru‘, kazao je španjolski strateg o hrvatskom braniču
Piše: SN, HinaObjavljeno: 20. listopad 2024. 20:26

Nogometaši Manchester Cityja na dramatičan su način ostvarili pobjedu u osmom kolu engleske Premier lige, slavili su s 2:1 kod Wolverhamptona, sastava s dna ljestvice. Nakon što su gubili od 7. minute, Građani su izjednačili u 33. minuti i to zaslugama Joška Gvardiola.

Odlično je hrvatski reprezentativac opalio sa 17 metara i premda je domaći vratar vršcima prstiju dirao loptu, ona je završila u mreži za 1:1. Bio je to drugi ovosezonski prvenstveni pogodak Gvardiola nakon što je ranije zatresao mrežu Newcastlea.

- Dobra stvar je što imam odlične suigrače. Tu smo jedni za druge, kada dođeš u ovaj klub, postaje dio tebe i to je ono što trebamo. Bilo je bitno da se vratimo u utakmicu nakon što smo gubili i da zabijemo još jedan prije poluvremena. Da budemo pošteni, 1:1 i nije toliko loš rezultat nakon prvog dijela, znali smo da moramo dati sve od sebe - kazao je Vatreni za klupsku stranicu.

image

Pep Guardiola

ADRIAN DENNIS Afp

Nahvalio je i protivničku momčad:

- Imao sam osjećaj da smo kontrolirali utakmicu prije nego što smo primili pogodak. Oni su jako brzi i dobri u tranziciji, ne znam kako su imali energije braniti se, šprintati u kontru i vratiti se nazad. Znali smo da moramo biti oprezni i svjesni smo njihovih kvaliteta, ali na kraju smo pobijedili 2:1 i sretni smo.

Gvardiola je nahvalio i Pep Guardiola:

- Momčadi imaju četiri obrambena igrača, ali kada igraju protiv nas, brojka se promijeni u pet, tu su i vezni igrači koji se priključe, drže se za ruke s braničima. Što onda trebaš? Joška Gvardiola. Odličan udarac, sjajno se snašao u malom prostoru, bez toga bi bilo teško - rekao je nakon utakmice.

Linker
20. listopad 2024 21:56