Gavranović u dresu Dinama 2021.

 DAMIR KRAJAČ/CROPIX
IZNENAĐUJUĆI POTEZ

Petković mu u Dinamu ‘ukrao‘ poziciju špice, sada s 33 godine objavio da ide u mirovinu

Švicarac Mario Gavranović odlučio je da će se posvetiti obitelji, a radi i na dobivanju trenerske licence
Piše: SNObjavljeno: 25. listopad 2023. 06:19

Mario Gavranović (33), bivši nogometaš Rijeke, Dinama i vlasnik 41 nastupa za švicarsku nogometnu reprezentaciju, objavio je da odlazi u mirovinu.

Napadač koji je s Rijekom proslavio povijesnu dvostruku krunu u sezoni 2016./17., a potom nakon dolaska u Maksimir osvojio još četiri naslova prvaka te dva Kupa, odlučio je da se želi posvetiti obitelji, objavio je švicarski RSI.

Odluku je prelomio nakon što njegovi pregovori sa Sionom nisu urodili plodom, a prethodno je u srpnju ostao bez ugovora s Kayserisporom, koji će mu ostati posljednji klub u karijeri. Gavranović se trenutačno školuje i za trenera, no kaže da još nije siguran hoće li njegova budućnost biti u nogometu.

Sa Švicarskom je sudjelovao na dva svjetska prvenstva i na posljednjem Euru, koji će zauvijek pamtiti po pogotku Francuskoj u osmini finala. zabio je u nacionalnom dresu 16 golova. Prije dolaska u Rijeku 2016., igrao je za Lugano, Yverdon-Sport, Neuchatel Xamax, Schalke, Mainz i Zürich.

Iz Dinama je otišao u kolovozu 2021., nakon što je tadašnji trener Damir Krznar odlučio da Bruno Petković ima prednost na poziciji špice.

- Situacija s Gavranovićem je bila dosta specifična. On je igrač iza kojeg trebaš stati. U našem stilu igre procjena je bila da je Petković broj 1. Ispred Gavranovića koji je igrao nekoliko utakmica HNL-a, ali nije nastupio protiv Omonije i Legije. Osjetio se pogođenim. To je normalno jer je iza sebe ostavio korektan Euro. Izrazio je želju za odlaskom, osjetio je kako nije dobio dovoljnu minutažu, ocijenili smo da je ponuda korektna, nismo mu željeli raditi probleme. Dozvolili smo mu odlazak - objasnio je tada Krznar.

Linker
25. travanj 2024 14:19