FABRICE COFFRINI Afp
NEZAPAMĆEN UDAR

Piksi dobio nož u leđa kakav ne pamti u karijeri: ‘Izbornik nam je krenuo od trećeg razreda osnovne škole‘

Dvojac je zajedno radio u Crvenoj zvezdi, ali Kosanović ga ne štedi
Piše: SNObjavljeno: 17. listopad 2024. 11:02

Srpski izbornik Dragan Stojković Piksi i dalje je na udaru kritika, bez obzira na pobjedu nad Švicarskom kojom su Orlovi napravili veliki korak ka ostanku u elitnoj skupini Lige nacije. Na vrh kolone u podužem redu sad je izbio poznati trener Milorad Kosanović.

Dvojac je zajedno radio u Crvenoj zvezdi kada je Piksi kao predsjednik kluba doveo Kosanovića za trenera prve momčadi. Usprkos toj činjenici, Kosanović ga ne štedi.

- Svaka čast na igračkoj karijeri, ali ne može postati izbornik netko tko je krenuo od trećeg razreda osnovne škole na trenerskom putu. Nogometne institucije su ugašene kako bi se osigurali prijatelji, braća, kumovi... - kazao je pa nastavio:

image
PEDJA MILOSAVLJEVIC Afp

- Kako Nikola Lazetić može biti direktor mlađih kategorija u FSS-u?

Meci kritika nisu zaobišli ni njegova prijatelja Dragana Džajića.

- Što je učinio moj dobar prijatelj Dragan Džajić za razvoj nogometa otkad je postao predsjednik FSS-a, što je učinio po istom pitanju Nenad Bjeković?

- Ja Džaju volim jako puno, guraju ga pred kamere da se fotografira kad god je muka, a u nogometnoj organizaciji su propusti brojni - zaključio je Kosanović.

Kako kaže, gledao je samo prvih 45 minuta utakmice protiv Španjolske, a onda se prebacio na košarku.

- Ispratio sam prvo poluvrijeme i prešao na košarku Partizan - Bayern. Srce mi je puno kad zapjeva 20.000 ljudi u Areni. Međutim, žao mi je što tu nisu igrali neki naši dečki, a ne četiri stranca i Pokuševski.

Vratio se potom na nogomet i sasuo paljbu po reprezentativcima.

- Naravno da nisam zadovoljan kvalitetom naših nogometaša. Pa gdje oni igraju? U Rusiji, Cipru, Kazahstanu, Saudijskoj Arabiji...

- Imamo Dušana Vlahovića koji je u Juventusu, ali on ne želi više igrati. Ne želi se sramotiti! Ni dečki koji su osvojili Svjetsko prvenstvo za mlade na Novom Zelandu se nisu dovoljno razvili, jer su olako prodavani u inozemstvo i preskočili su faze u igračkom razvoju.

Linker
17. listopad 2024 14:09