HENRY NICHOLLS/Afp
REVOLT U ARSENALU

Pljušte reakcije nakon sudačke kontroverze, oglasili se klub i Arteta: ‘Muka mi je što sam dio ovoga‘

‘Kako je, dovraga, ovaj gol priznat? Nevjerojatno je, osjećam se posramljeno‘, rekao je trener Topnika
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 05. studeni 2023. 16:47

Ne stišava se buka oko jučerašnje utakmice Premier lige između Newcastle Uniteda i Arsenala koju su Topnici izgubili rezultatom 0:1. Jedini pogodak na utakmici bio je djelo Anthonyja Gordona, a upravo se zbog te situacije podigla velika prašina u engleskom nogometu.

Spomenuta situacija sporna je zbog činjenice da je VAR tehnologija pregledavala čak tri različite situacije nakon postignutog pogotka, ali je neovisno o tome priznala gol domaćina. Suci su provjeravali je li lopta izašla s terena, je li Joelinton napravio prekršaj na Gabrielu u začetku napada te je li Gordon bio u zaleđu. Nakon što je snimka ‘prošla‘ sve kriterije, gol je priznat, a s obzirom na to da je to bio jedini pogodak na utakmici, označio je prvi poraz Arsenala u sezoni.

Dan nakon utakmice Arsenal se preko službenih kanala obratio s priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

"Nogometni klub Arsenal svim srcem podržava komentare Mikela Artete nakon utakmice nakon još više neprihvatljivih sudačkih i VAR pogrešaka donesenih u subotu navečer. Također bismo željeli odati priznanje velikom trudu i učinku naših igrača i putujućih navijača na St James’ Parku.

Premier liga je najbolja liga na svijetu s najboljim igračima, trenerima i navijačima, od kojih svi zaslužuju bolje. PGMOL (sudačko tijelo u Engleskoj) se hitno mora pozabaviti standardom suđenja i usredotočiti se na djelovanje koje nas sve pomiče od retrospektivne analize, pokušaja objašnjenja i isprika.

Podržavamo stalne napore glavnog čovjeka za suđenje, Howarda Webba i pozdravili bismo zajednički rad na postizanju standarda suđenja svjetske klase koje naša liga zahtijeva", piše u priopćenju.

Trener Arsenala Mikel Arteta oglasio se nakon utakmice.

- Kako je, dovraga, ovaj gol priznat? Nevjerojatno je, osjećam se posramljeno. Apsolutna je sramota da se to dopustilo. Zbog mnogo razloga ovo nije pogodak - rekao je Arteta.

- Tako je teško natjecati se na ovoj razini. Ovo nije ni blizu sudačke razine da se ovo opiše kao najbolja liga na svijetu. Muka mi je što sam dio ovoga. Moram stajati ovdje i objašnjavati, izgubili smo tri boda. Previše je toga na kocki. Sramotno je - zaključio je.

Linker
28. travanj 2024 13:06