SP u Kataru bi moglo početi dan ranije nego je predviđeno

 MUSTAFA ABUMUNES Afp
DOGOVOR JE BLIZU

Početak Svjetskog prvenstva bit će pomaknut? Razlog za to poprilično je bizaran, uskoro pada odluka

Netko je shvatio da bi se dvije utakmice mogle odigrati prije službenog otvaranja Mundijala...
Piše: SNObjavljeno: 10. kolovoz 2022. 11:23

Kada će početi Svjetsko prvenstvo u Kataru? Službeni početak trebao bi biti u ponedjeljak, 21. studenog, ali FIFA navodno razmišlja o promjeni datuma za start ovog natjecanja.

Argentinski Diario Ole donosi priču o tome kako u krovnoj svjetskoj nogometnoj organizaciji razmišljaju da početak Mundijala pomaknu za jedan dan te da se ono dogodi u nedjelju, 20. studenog kada bi se održala svečanost otvorenja te se nakon nje odigrala utakmica između Katara i Ekvadora.

Razlog zbog ideje za promjenom je činjenica da bi se po aktualnom rasporedu dvije utakmice odigrale prije službenog otvorenja što bi moglo biti zbunjujuće. Naime, po aktualnom rasporedu utakmica između Katara i Ekvadora bi se trebala igrati u 19 sati po tamošnjem vremenu, a prije nje su na rasporedu ogledi između Senegala i Nizozemske (13:00) te Engleske i Irana (16:00). Prvog dana je na rasporedu i utakmica između SAD-a i Walesa (22:00).

Promjenu rasporeda treba potvrditi Savjet FIFA-e u kojem sjedi predsjednik Gianni Infantino te predsjednici šest konferederacija (UEFA, CONMEBOL, CONCACAF, CAF, AFC i OFC).

Linker
10. kolovoz 2022 11:23