Slavlje Šimića i igrača Salzburga

 VICTOR JOLY Dppi Via Afp
ZABIJA KAO NA TRACI

Pogledajte show nevjerojatnog Hrvata u Ligi prvaka! Sin HR legende odveo svoj klub u veliki finale

Prvi je gol Šimić zabio iz igre, drugi iz kaznenog udarca, u finalu ga čeka europski velikan.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. travanj 2022. 19:44

Zabija, ne prestaje. Roko Šimić, sjajni 18-godišnji napadač ponovno je pogodio za svoj RB Salzburg, i to dva puta u prvih pola sata, a potom i asistirao za treći gol. Ovoga puta to je učinio za mladu, U-19 momčad toga kluba koja se natječe u doigravanju za naslov pobjednika Lige prvaka mladih. Završna faza odigrava se u švicarskom Nyonu, na destinaciji sjedišta krovne europske nogometne federacije UEFA-e, gdje je Salzburg u današnjem polufinalu s 5:0 razbio Atletico iz Madrida i izborio veliki finale.

Šimić je, dakle, u 15. minuti polufinalnog dvoboja protiv Atletica pogodio za vodstvo Salzburga od 1:0. Nije mu bilo teško pospremiti loptu u mrežu iz neposredne blizine za prednost svoje momčadi.

>>> ŠIMIĆEV PRVI POGODAK POGLEDAJTE OVDJE <<<

Igrala se 28. minuta kada je Šimić opet ušao među strijelce, ovoga puta iz kaznenog udarca.

Bio mu je to već šesti pogodak ove sezone u sedam nastupa pod okriljem Lige prvaka mladih. U austrijskoj drugoj ligi, igrajući za sestrinski klub Liefering ima 13 pogodaka iz 19 nastupa. Inače, do poluvremena je Salzburg i povećao svoju prednost, pogotkom Kamerija u 44. minuti na asistenciju Šimića petom otišlo se na odmor s 3:0 za Austrijance.

ŠIMIĆEVU ASISTENCIJU POGLEDAJTE OVDJE

U nastavku je Salzburg još povećao svoje vodstvo, golom Sahina u 67. minuti, a posao završio golom Baidooa u 89. za konačnih 5:0. Tako je već sredinom drugog poluvremena postalo potpuno jasno da će u finalu u ponedjeljak igrati Austrijanci, i to protiv Benfice koja je u ranije odigranom polufinalu pobijedila Juventus nakon izvođenja penala 6:5 (u regularnom dijelu 2:2).

Finalna se utakmica igra u ponedjeljak 25. travnja, s početkom u 18 sati.

Linker
04. svibanj 2024 02:53