NEWSPIX/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Newspix/zuma Press/profimedia
PRETKOLO LIGE PRVAKA

Poljaci na krilima Hrvata izborili nastavak natjecanja, Zekićev Partizani ispao iz Lige prvaka

Na zadatku su danas bila i dva hrvatska suca, Dario Bel i Igor Pajač
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 18. srpanj 2023. 22:36

Albanski prvak Partizani Tirana, čiju je klupu ovog ljeta preuzeo hrvatski trener Zoran Zekić nije se dobro proveo u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Nakon remija u prvoj utakmici (1:1), Bate Borisov ih je golovima Malkeviča u 71. odnosno Šestjuka u 102. minuti za konačnih 2:0 izbacio već u prvom pretkolu. Donedavni trener Slaven Belupa sada će europski put nastaviti u kvalifikacijama za Europu gdje ih čeka drugo pretkolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

S druge strane, nastavak kvalifikacija za Ligu prvaka izborio je poljski Raków nakon što je s 3:0 (u.r. 4:0) slavio protiv estonske Flore Tallin. Za Poljake nastupaju čak dva Hrvata. Zoran Arsenić, kapetan momčadi, asistirao je za prvi, a bivši igrač Hajduka Fran Tudor za drugi pogodak. U oba je navrata strijelac bio još jedan poznati HNL igrač, Poljak Lukasz Zwolinski, koji je nekoć nosio dres Gorice. Treći pogodak i točku na i postavio je Giannis Papanikolau. U drugom će pretkolu, najvjerojatnije, igrati protiv azerbajdžanskog Qarabaga. U prvoj odigranoj utakmici na današnjem rasporedu, dalje je prošao Žalgiris s ukupnih 2:1 protiv makedonske Struge. U redovima Litvanaca nastupaju Stipe Vučur, Petar Mamić i Tomislav Duka. A danas su u kvalifikacijama sudili i hrvatski suci. Igor Pajač dijelio je pravdu na utakmici Maccabi Haife i Hamruna (2:1), dok je Dario Bel bio glavni arbiter na utakmici Hackena i TNS-a (2:0).

Dodajmo kako je sutra na rasporedu uzvratna utakmica između Dinamo Tbilisija i Astane, a bolji iz tog susreta će u drugom pretkolu igrati protiv momčadi Igora Bišćana. Prva utakmica u Astani završila je 1:1.

REZULTATI UZVRATNIH UTAKMICA 1. PRETKOLA

Struga - Žalgiris (1:2)
Flora - Rakow (0:3)
M. Haifa - Hamrun (2:1)
Sheriff - Farul Constanta (3:0)
BATE- Partizani (2:0)
TNS - Hacken (0:2)

Linker
03. svibanj 2024 11:37